EUR: 327,39 Ft
CHF: 300,49 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb Székesfehérvár

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai az óvodásokat szolgálták

A gyerekenek élmény volt ez a nap Fotó: Fejér MRFK

Nem lehet elég korán kezdeni… Az apróságok, az óvodások otthon, a családban sokat hallhatnak olyan eseményekről, amelyek számukra még a csak a „csúnya dolgok” fogalmába tartoznak. De az sem baj, sőt jó, ha a hivatalos szervek is már korán kezdik a kicsiket tanítani az életre, az azzal járó negatívumokra. A bűnesetekre is.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembereit egy nyári napközis táborba hívták meg augusztusban. A foglalkozás keretében a rendőrök a táborozóknak bemutatták a járőrszolgálat során használatos felszereléseket, a szolgálati járművet. Kötetlen beszélgetés során az óvodások életkoruknak megfelelően tanulhatták meg azt, hogy mit csinálnak az egyenruhások a mindennapokban, és miért van rájuk szükség. Két rövid kisfilm bemutatásával a gyermekek hasznos ismereteket szerezhettek a nyári fürdőzés veszélyeiről és a 112-es segélyhívó szám helyes használatáról. A foglalkozás végén az apróságok ajándékcsomagot vehettek át a rendőröktől.


Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.

 • Tömegek futottak a Kolorfesztiválon

  Tömegek futottak a Kolorfesztiválon

  Közel ezren vettek részt az idén hatodik alkalommal megrendezett kazincbarcikai Kolorfutáson, melynek a hagyományokhoz híven idén is a Kolorfesztivál adott otthont.