2020. július 08., szerda
Ellák

Életmód

A szeretethiány az új népbetegség

A mai kor embere hatalmat akar, le akarja nyomni a másikat, ítélkezik és távolodik, érezni akarja a pénz, a siker és a győzelem ízét. Közben a megbecsülés, a szeretet, a tisztelet és a támogatás elszivárog az életükből. Mindezeknek a hiánya olyan kiüresedéshez és félelemérzethez vezet, amelynek már komoly fizikai tünetei lehetnek.  Az érzelmileg magára maradt ember előbb-utóbb számolhat valamilyen betegséggel.

A legalattomosabb stresszhelyzet a magány. Akaratunktól függetlenül a vegetatív idegrendszer izgalma az egész szervezetet terheli: a szív gyorsabban ver, az erek beszűkülnek, megemelkedik a vérnyomás, felgyorsul a légzés. Mindez a mellékvesében termelődő adrenalin, a noradrenalin és a kortizon hatása. A növekvő hormontermelés miatt csökkenni kezd a fertőzés és a gyulladás ellen védő fehérvérsejtek száma és kialakul a betegség. A szeretethiány nem más, mint a bizonytalan elmagányosodás.


A legveszélyeztetettebbek azok, akiknek az önbecsülésük alapját egyetlen tulajdonságuk vagy képességük adja, például a szépség, a fiatalság, a siker. Kezdeti fázisban egyetlen szó gyógyír lehet, ez pedig nem más, mint a „szeretlek”, de amikor a testi tünetek is jelentkeznek, mint például a lüktető fejfájás, a depresszió, légszomj, félelem, gyomorfájás, hányinger, hányás, hát-, nyaki- és vállfájdalom, allergiás bőrgyulladás, hirtelen hallásromlás, akkor már a testi tüneteket is kezelni kell.

 

Kapcsolódó Cikkek