EUR: 329,34 Ft
CHF: 303,11 Ft
2019. augusztus 25., vasárnap
Lajos, Patricia

Életmód

A szeretethiány az új népbetegség

A mai kor embere hatalmat akar, le akarja nyomni a másikat, ítélkezik és távolodik, érezni akarja a pénz, a siker és a győzelem ízét. Közben a megbecsülés, a szeretet, a tisztelet és a támogatás elszivárog az életükből. Mindezeknek a hiánya olyan kiüresedéshez és félelemérzethez vezet, amelynek már komoly fizikai tünetei lehetnek.  Az érzelmileg magára maradt ember előbb-utóbb számolhat valamilyen betegséggel.

A legalattomosabb stresszhelyzet a magány. Akaratunktól függetlenül a vegetatív idegrendszer izgalma az egész szervezetet terheli: a szív gyorsabban ver, az erek beszűkülnek, megemelkedik a vérnyomás, felgyorsul a légzés. Mindez a mellékvesében termelődő adrenalin, a noradrenalin és a kortizon hatása. A növekvő hormontermelés miatt csökkenni kezd a fertőzés és a gyulladás ellen védő fehérvérsejtek száma és kialakul a betegség. A szeretethiány nem más, mint a bizonytalan elmagányosodás.


A legveszélyeztetettebbek azok, akiknek az önbecsülésük alapját egyetlen tulajdonságuk vagy képességük adja, például a szépség, a fiatalság, a siker. Kezdeti fázisban egyetlen szó gyógyír lehet, ez pedig nem más, mint a „szeretlek”, de amikor a testi tünetek is jelentkeznek, mint például a lüktető fejfájás, a depresszió, légszomj, félelem, gyomorfájás, hányinger, hányás, hát-, nyaki- és vállfájdalom, allergiás bőrgyulladás, hirtelen hallásromlás, akkor már a testi tüneteket is kezelni kell.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Ismét lesz Sajtfesztivál

  Ismét lesz Sajtfesztivál

  Valóságos sajtmennyországban érezhetik magukat azok, akik 2019. október 19-én ellátogatnak a II. SZEGA Nemzetek Sajtfesztiváljára: a világ 25 országából több mint 400 féle sajtot, valamint kiváló borokat kóstolhatnak, megismerkedhetnek a hazai sajtmanufaktúrák termékeivel, valamint színes gasztronómiai és szórakoztató programokban vehetnek részt.

 • A hely, ahol a pszichológia és az ünnep összeér

  A hely, ahol a pszichológia és az ünnep összeér

  A lélek gyógyulásához nem feltétlenül a terápia az egyetlen megoldás– állítja Gilányi Attila, aki saját bőrén tapasztalta, hogy egy intenzív, egy-két napos program is segíthet teljességgel átértékelni az életünket.

 • Krúdy Gyula és a tojásos burgonyapüré

  Krúdy Gyula és a tojásos burgonyapüré

  Krúdy Gyula író a budai kakaspecsenye mellé ajánlja köretként a tojásos burgonyapürét, ami a gyerekek egyik kedvenc étele lehet, mert könnyű, ízletes, és ami a legfontosabb: krumpliból van!