EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Belföld

Altatásban vannak a szétválasztott sziámi ikrek

Stabil az állapotuk a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikreknek, akiket múlt héten Dakkában műtött a 35 fős magyar orvoscsoport. A kislányok egyelőre még altatásban vannak.

– Az ikrek állapota stabil, de ez az időszak még mindig kritikusnak számít. Orvosaink augusztus végéig kint maradnak a kislányokkal, akikért mind emberileg, mind szakmailag mindent megtesznek – mondta el a Lokálnak Sándor Alexandra Valéria, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány kommunikációs vezetője.


– Rabia és Rukia jól vannak, de egy ilyen hosszú maratoni műtét után felmerülhetnek szövődmények, szerencsére nincs szó erről, de fel kell rá készülni. Arról, hogy meddig maradjanak altatásban az ikrek, az aneszteziológusunk fog dönteni – tette hozzá Sándor Alexandra.

Mint ismert az alapítvány magyar orvoscsapatát 2017-ben kérték fel az akkor másfél éves ikrek szétválasztására. A múlt heti közel 30 órás beavatkozás már a műtétsorozat harmadik szakasza volt, melyet dr. Csókay András agysebész vezetett.

Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja, hiszen a kis- és középvárosok kezében van az ország jövője – hangoztatta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kőszegen a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) által szervezett, “Kreatív város – Fenntartható Vidék” (KRAFT) címet viselő konferencia megnyitóján.

  • Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó programokkal várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget szombaton a Színházak éjszakáján, amelyhez számos vidéki színház is csatlakozik.