EUR: 336,31 Ft
CHF: 314,10 Ft
2020. január 26., vasárnap
Paula, Vanda

Egyéb Hódmezővásárhely

Átadták a Boldog Gizella-díjakat

Draskovitsné Joó Erzsébet újságíró és Nagy István háziorvos vehette át idén a Boldog Gizella-díjat a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítványtól.

Az elismerést minden évben olyan jeles vásárhelyi személy kapja, aki példamutató életútja során tanúbizonyságot tett hűségéről Hódmezővásárhely iránt. A kitüntetéssel egy bronz emlékplakett, egy oklevél és nettó egymillió forint tiszteletdíj jár.


Joó Erzsébet a kitüntetéssel a kezében

Az átadón Kószó Péter elmondta, meggyőződése, hogy egy ember munkájának, mindennapi tevékenységének az adja a legfőbb értelmet, ha erejének megfelelően a lehető legtöbbet teszi a közösségéért. – Most két ilyen nagyszerű embert ünnepelhetünk Joó Erzsébet újságíró, lapszerkesztő, valamint Nagy István háziorvos, radiológus főorvos személyében. Mindketten olyan alázattal szolgálták a szülővárosukat, mint annak idején Boldog Gizella, Szent István király felesége választott hazáját, Magyarországot – jelentette ki az alapítvány kuratóriumi elnöke.

A kitüntetéseket Kószó Péter és Lázár János, a térség országgyűlési képviselője adta át a díjazottaknak.

Kószó Pétertől és Lázár Jánostól vehette át a díjat Nagy István

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.