2019. augusztus 23., péntek
Bence

Életmód

Az aputest az app szerint is menő!

Tud pelenkát és villanykörtét is cserélni – Profimedia, DPphoto

A Göttingeni Egyetem egy nőknek szóló egészségapplikáció segítségével végzett felmérést arról, mi a vonzó a férfiakban. A válaszok szerint igazuk van a magazinoknak: az “aputest” igenis szexi, és megelőzi a kockahasat.

68 ezer nő válaszából az derült ki, hogy a fizikai tulajdonságokat megelőzik a kedvesség, az előzékenység, a magabiztosság, a stílus és az intelligencia. Ezt a számok egyértelműen alátámasztják: a válaszadók 45 százaléka az átlagos testalkatot és az enyhén pocakos aputestet nevezte vonzónak, 35 százalék szeretett volna csak sportos férfit, és 2,5 százalék volt az, akinek fontos volt, hogy piknikus alkatú párja izmos is legyen. A nők 75 százaléka szerint – vagyis jórészt azok szerint is, akik a kigyúrt izomzatra buknak – az aputestű pasik jobbak az ágyban.


Ennek ellenére meglepő módon ugyanezeknek a nőknek a saját testükkel szigorúbb elvárásaik vannak. Ők minél tökéletesebbnek akarnak kinézni. Az aputest kifejezést (angolul, dadbod) egyébként a Clemson Egyetem hallgatója, Mackenzie Pearson dobta be a köztudatba, amikor egy bejegyzésében megfogalmazta az átlagos férfit, aki nem jár minden nap edzőterembe, szívesen megiszik egy üveg sört, lelkiismeretfurdalás nélkül eszik pörköltet este, nem számolgatja a kalóriákat és ki tud cserélni egy villanykörtét vagy egy pelenkát.

Leonardo Di Caprio ugyanolyan spontán lett az aputest reklámarca, ahogy a fogalom bekerült a köztudatba: a sztár egy szál törölközőben, szőrös mellkassal, pocakot domborítva nézett szembe a yachtjáról egy paparazzival.  Ettől pedig egycsapásra nem csak trendi, de hivatalosan is szexi lett az aputest, amit most az appos felmérés is megerősített.


Kapcsolódó Cikkek

 • Ismét lesz Sajtfesztivál

  Ismét lesz Sajtfesztivál

  Valóságos sajtmennyországban érezhetik magukat azok, akik 2019. október 19-én ellátogatnak a II. SZEGA Nemzetek Sajtfesztiváljára: a világ 25 országából több mint 400 féle sajtot, valamint kiváló borokat kóstolhatnak, megismerkedhetnek a hazai sajtmanufaktúrák termékeivel, valamint színes gasztronómiai és szórakoztató programokban vehetnek részt.

 • A hely, ahol a pszichológia és az ünnep összeér

  A hely, ahol a pszichológia és az ünnep összeér

  A lélek gyógyulásához nem feltétlenül a terápia az egyetlen megoldás– állítja Gilányi Attila, aki saját bőrén tapasztalta, hogy egy intenzív, egy-két napos program is segíthet teljességgel átértékelni az életünket.

 • Krúdy Gyula és a tojásos burgonyapüré

  Krúdy Gyula és a tojásos burgonyapüré

  Krúdy Gyula író a budai kakaspecsenye mellé ajánlja köretként a tojásos burgonyapürét, ami a gyerekek egyik kedvenc étele lehet, mert könnyű, ízletes, és ami a legfontosabb: krumpliból van!