2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Sport

Bajnokok Ligája – zágrábi pofonok az Üllői úton

Csúnya, már-már megalázó pofonba szaladt bele a Ferencváros. A magyar bajnok 4-0-ra kikapott a Dinamo Zagrebtól a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában, és így az Európa-ligában folytathatja.

Alig negyedóráig élt a remény a Groupama Arénában, mert a horvát Arijan Ademi a Fradi védőinek segítségével bevette Dibusz hálóját. Pedig az elején még Nguen Tokmac előtt adódott két nagy lehetőség, és a szünet előtti pillanatokban Sigér Dávid lövéséből csak a kapufa jótékony közreműködése miatt nem lett gól.


Aztán a szünet után jött a pofon, azaz a K. O. A Fradi védői határozatlanok voltak, a vendégek pedig kíméletlenül bedarálták a hazaiakat, így a Ferencváros 5-1-es összesítéssel kiesett, és az Európa-liga-selejtező negyedik körében folytatja, az izraeli Makkabi Tel-Aviv vagy a litván Suduva ellen. Az első mérkőzést jövő csütörtökön idegenben, a visszavágót egy héttel később hazai pályán játsszák.

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője szerint a sebességbeli különbség döntött a Dinamo  javára. Az első félidőben még jól játszottak, és ha gólra tudják váltani a helyzeteiket, akkor más lett volna a mérkőzés képe. A mester megköszönte játékosainak a küzdést, a szurkolóknak pedig a csodálatos buzdítást. Miha Blazic, a Ferencváros védője hangsúlyozta: el kell fogadni, hogy vereséget szenvedtek, és a következő feladatra kell készülni.
– Szégyellem magam a csapat nevében is, hiszen amire fölkészültünk – hogy a lepattanó labdákat kéne fölszedni, mert abból veszélyesek –, a második félidő elején abból kaptunk két gólt. Az egész csapat hibázott, tanulnunk kell, ez a legfelső szint, tanulnunk kell ezekből, most pedig készülni kell az Európa-liga playoffjára – nyilatkozta az M4 Sportnak Lovrencsics Gergő.


 

 

Kapcsolódó Cikkek