EUR: 327,39 Ft
CHF: 300,49 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb Szekszárd

Belga és német csapatokkal játszanak

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség, az elmúlt hetekben, Münchenben, megtartotta a 2019/2010. évi női, nemzetközi kupasorozatok csoportjainak sorsolását. Ebben a szezonban 38 csapat nevezett az Európa-kupába. Az Atomerőmű KSC Szekszárd a legerősebb kalapból várta a sorsolást, amely szerint két német, illetve egy belga csapattal kell majd megküzdeniük.

Szabó Noémi, az Atomerőmű KSC Szekszárd, szakmai- és sportigazgatója elmondta, hogy már most büszkék a csapatra, mert az elmúlt három szezon eredményei alapján az első, azaz a legerősebb kalapból várták a szekszárdi klub a sorsolást.


Stzuder Ágnesék (fehérben) augusztus 5-én kezdték meg a  felkészülést Illusztráci: Nagy Nándor

– Azt gondolom, hogy ezzel is díjazta már a FIBA az eddigi eredményeinket. Igazán szerencsés sorsolásnak örülhetünk, persze nem akarunk semmit elkiabálni. Két német csapatot kaptunk, akik egyébként a tavalyi döntőt játszották Németországban, tehát a német bajnokot és az ezüstérmest, illetve szintén a belga bajnoki döntős csapat lesz az ellenfelünk. Vagyis a csoportküzdelmek során két német és egy belga ellenfelünk lesz. Úgy gondolom, hogy elég szerencsés ez a sorsolás, mert talán ennek a két nemzetnek a hazai bajnoksága annyira nem erős, habár válogatott szinten a belgák nagyon jók, de több kosarasuk is külföldön játszik. Mielőtt még elkiabálnánk a dolgot, a játékoskeretüket részletesen még nem ismerjük, de egyértelmű célunk az, hogy valamennyi mérkőzésünket megnyerjük a csoportban, és hogy csoportelsőként jussunk tovább. Természetesen ehhez nagyon keményen kell majd dolgozni a csapatnak és a stábnak is – részletezte Szabó Noémi.

A csapat augusztus 5-én kezdte meg felkészülését a következő szezonra. Míg a légiósok ezekben a napokban csatlakoznak a magyar maghoz, addig Bálint Réka, Kiss Virág, Studer Ágnes, Studer Zsuzsa, Theodoreán Alexandra és Vincze Nikolett, valamint az NB I-es csapathoz idén felkerülő Andi Hanna és Holcz Rebeka kezdték meg az alapozást.


Djokics Zseljko vezetőedzőnek nehéz feladata lesz, hiszen a leukémiával diagnosztizált Gereben Lívia profi játékos helyére újabb bedobót kell találniuk Fotó: Nagy Nándor

– Friss hír még a házunk tájáról, hogy az NB I/B-ben is indítjuk azt a nagyon tehetséges U16-os csapatunkat, amely a tavalyi évben megnyerte a bajnokságot. Az első edzésen nyolc magyar játékosnak vezényelhette a gyakorlatokat a vezetőedző. Egy nagyon megfiatalított kerettel fogunk nekivágni ennek a bajnokságnak, hiszen mindenki tudja, hogy Gereben Lívia betegsége nem csak emberileg, hanem szakmailag is nagyon súlyosan érinti a klubot, hiszen egy érett, profi bedobó-játékosról van szó, akit elveszítettünk. Úgy döntöttünk, hogy saját erőből próbáljuk meg pótolni az ő játékát, és ezért az U16-os kadett bajnokcsapatból, Vincze Nikolett mellett, a vezetőedző megpróbálja megtalálni azt, vagy azokat a személyeket, akik az első félidőben Livit pótolni tudják – tájékoztatott Szabó Noémi.

Európa-kupa menetrend

2019. 10. 16. 18.00, Szekszárd: Atomerőmű KSC Szekszárd – Basket Hema SKW

2019. 10. 24. 19.30, Herne (GER): Herner TC – Atomerőmű KSC Szekszárd

2019. 10. 30. 18.00, Szekszárd: Atomerőmű KSC Szekszárd – Rutronik Stars Keltern

2019. 11. 07. 20.30, Sint-Katelijne – Waver (BEL): Basket Hema SKW – Atomerőmű KSC Szekszárd

2019. 11. 27. 18.00, Szekszárd: Atomerőmű KSC Szekszárd – Herner TC

2019. 12. 05. 19.00, Keltern (GER): Rutronik Stars Keltern –Atomerőmű KSC Szekszárd

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.

 • Történelmi időutazás

  Történelmi időutazás

  A Savaria Karnevál újkori történelmében huszadik alkalommal ölt római ruhát Szombathely ezen a hétvégén.