EUR: 327,39 Ft
CHF: 300,49 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb Ózd

Belvárosi árnyak

Pár utca forgalmának némi módosítása, kitaposott füves területekre járólapok lerakása, néhány, ledes lámpatest felszerelése, új, szürke beton piaccsarnok építése pályázatból és néhány parkolóhely kialakítása – lényegében ennyit tett Janiczak Dávid a 2-es számú választókerületért, amelynek 2014-től önkormányzati képviselője. Mindezt „háztáji” televíziójának hírműsorában hozta az ózdiak tudomására.

A Vasvár út páros oldala, a Nemzetőr út, valamint a Kerekhegy utcáinak jelentős része tartozik a szóban forgó választókerülethez, amely terület képviseletét a város polgármesterének kellett volna ellátni az elmúlt öt évben. Nem igazán tette, mert sorozatos  botrányai, jobbikos alelnöki posztja, legújabban pedig a Mindenki  Magyarországa Mozgalomban való csodavárása elvette az időt a tényleges feladatok végzésétől.


Fotó: Lokál
Janiczak Dávid

Lapozzunk 2014-re, amikor az ózdi emberek felültek egy fiatalember álmainak, és Janiczakot, a szavazataikkal, polgármesteri székbe segítették, és önkormányzati képviselőnek is megválasztották. A politikai korrektség jegyében ekkor, az ózdi 2-es számú választókerületben, újabb népszavazást kellett volna kiírni, mert biztosnak tűnt, hogy kezdőként nem tudja ellátni, a polgármesteri feladatokkal párhuzamosan, a városrész képviseletét. Csakhogy ő megtartotta ezt a pozíciót is – mára kiderült, a választókerületben élők kárára. Az általa képviselt 37 utcában, 2014-től, szinte semmi érdemleges változás nem történt, kivéve a kormány által finanszírozott szennyvízcsatorna beruházást és egy körforgalom építését. Ami viszont történt, inkább ne történt volna…

Janiczak azzal kezdte a munkáját, hogy a Piac úton leszereltette, a negyedszázada kihelyezett, sebességkorlátozó táblákat, amivel több száz ember alkotmányos joga sérült. A per elől menekülve szüntette csak meg a törvénytelen állapotot.  A korábbi fideszes képviselő egy gyermekjátszóteret tervezett pihenőparkkal, virágokkal a Piac út mellé, mert a Vasvár úton és térségében élő gyerekek nem tudnak hol mozogni, sportolni. Janiczakot mindez hidegen hagyta. Néhány jobbikos kutyatartó kérésére inkább kutyafuttatót építtetett, ám úgy tudjuk, máig nem oldották meg, a keletkező, veszélyes hulladék elhelyezését. Ugyanitt elkészült a kerékpárút egy szakasza, ám borítékolni lehet, hogy az alacsony kerítés miatt néhány bringást leszednek majd a szabadon engedett kutyák a járművükről. Hab a tortán, hogy a kerékpárút a rendőrség előtt nem csatlakozik a gyalogátkelőhelyhez, így mondhatjuk, nem vezet sehova.


Dicsekszik az új piaccsarnokkal is, aminek, hétköznapokon, szinte nulla a vásárlóközönsége. Aki melléállt, a 600 fő tiltakozó aláírása ellenére, információnk szerint, egyetlen napot standolt az új piacon, délután pedig az árúját visszahordta a régi csarnokba. Volt ígéret a Hódos-patak hídjának kiszélesítésére is. A szombati piaci napok tumultusát is lehetett volna csökkenteni parkolóhelyek bővítésével, ám azt, közel öt év semmittevés után, meghagyta a választások előtti hetekre.

Janiczak inkább a kirakat politizálást, a magamutogatást helyezte előtérbe, amit a  Legvirágosabb Úti Cél elnyerése jól mutat, mert a Vasvár út virágoztatása mellett, az azzal párhuzamos Piac úton, csak a Városházánál van néhány virág, máshová még tartók sem jutottak, pedig az a terület is belváros lenne.

Sorolhatnám még, de minek? Aki, ezen „eredmények” ismeretében, újra Janiczakot szeretné polgármesterének, magára vessen, de egyúttal nézzen majd szembe gyerekeivel, unokáival is. Újabb öt év után lehet majd reklamálni, csakhogy akkor már késő lesz. Túlságosan késő.

Fotó: Lokál
A Vasvár út virágos a polgármesteri hivatal környékén

A városi piachoz virágtartók sem jutottak

Fotó: Lokál
Hétköznapi csendélet a szürke színekben “pompázó” új piaccsarnokban

Fotó: Lokál
 A Vasvár út pár száz métere virágos, ez a kirakata a városnak

Kapcsolódó Cikkek

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.

 • Történelmi időutazás

  Történelmi időutazás

  A Savaria Karnevál újkori történelmében huszadik alkalommal ölt római ruhát Szombathely ezen a hétvégén.