2020. január 26., vasárnap
Paula, Vanda

Sport

Címvédésekkel zárult a crossfit-világbajnokság

A férfiaknál és a nőknél is címvédéssel zárult az egyesült államokbeli Madisonban rendezett crossfit-világbajnokság, amelynek Török Gábor és Horváth Laura révén két magyar résztvevője is volt.

A férfiaknál sorozatban negyedszer az amerikai Matt Fraser diadalmaskodott, ezzel az örökrangsor élén a győzelmeket tekintve beérte Rich Fronigot. Török Gábor a 48. helyen fejezte be a viadalt.


A nőknél az ausztrál Tia-Clair Toomey zsinórban a harmadik évben nem talált legyőzőre, a 22 éves Horváth Laura – aki tavaly második volt – a 15. lett.

A két győztes egyenként 300 ezer dollárral gazdagodott a 144 országot felvonultató, 144 férfi és 131 női versenyző részvételével rendezett egyéni döntőben, melynek az egész világot érintő online selejtezőiben több mint 325 ezren vettek részt.

A crossfit főként olimpiai súlyemelésből, állóképességi-, valamint erőemelő- és gimnasztikai gyakorlatokból áll, így a legkomplexebb és legmegterhelőbb mozgásformák csoportjába sorolható.

Kapcsolódó Cikkek

  • LeBron James minden idők harmadik legjobbja

    LeBron James minden idők harmadik legjobbja

    A Los Angeles Lakers szombaton kikapott a Philadelphia 76ers otthonában az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA). A vendégek legnagyobb sztárja, Lebron James 29 pontot szerzett a találkozón és ezzel a liga történetének harmadik legeredményesebb játékosa lett megelőzve Kobe Bryant-t.

  • Liu Shaoang aranyérmes 1500 méteren

    Liu Shaoang aranyérmes 1500 méteren

    Liu Shaoang aranyérmet nyert 1500 méteren a debreceni Főnix Csarnokban zajló rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság második napján, szombaton.