EUR: 331,55 Ft
CHF: 302,99 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Életmód

Demetervin – Úrágya 57

A pincészet zászlósbora az Úrágyán lévő három hektár közül a tetőn fekvő 57-es parcella, az 1930-as években telepített, hagyományos bakművelésű szőlőtőkéinek válogatása. Az idős ültetvény mély gyökérzete lehetővé teszi, hogy a vulkáni tevékenységből származó ásványi anyagok koncentrálódjanak a tőkénként fél kilogrammnyi termésben. Az Úrágya 57 mustját kézi préssel nyerik ki, zempléni hordóban spontán módon erjesztik, majd érlelik finomseprőn.

A családi pincészet Tokaj-Hegyalján, Mádon gazdálkodik, kizárólag saját mádi ültetvényeikből származó alapanyagot dolgoznak fel. Területeik az Úrágya-, a Király- és a Kakas-dűlőkben találhatók.


Az általuk művelt nyolc hektárból három teljesen hagyományos kézi, azaz bakművelésű. Nekik fontos a helyi adottságok – talajok, fajták és szőlőtermesztési kultúra – bemutatása, ezért minden igyekezetük arra irányul, hogy jellegzetes és tökéletes alapanyagot szüreteljenek a mádi dűlőkből.

A borászatban is hasonló filozófiát követnek: a szőlőt a lehető legkíméletesebb módon dolgozzák fel, és természetes módon erjesztik borrá.

Kapcsolódó Cikkek

 • A magyar csokinak nincs párja a világon

  A magyar csokinak nincs párja a világon

  Zala Judit és Zala Viktor, a Sweetic Csokoládé Manufaktúra tulajdonosai a legrangosabb gasztronómiai világversenyen, a Great Taste Awardson nyerték meg a három aranycsillagot, ami azt jelenti, hogy bonbonjukat minden bíró a legjobbnak ítélte.

 • Sztárparádé volt idén nyáron Budapesten

  Sztárparádé volt idén nyáron Budapesten

  Az idei Budapesti Nyári Fesztivál ebben a szezonban  összesen 120 produkcióval és programmal szórakoztatta a közönséget. A Margitszigeti- és a Városmajori Szabadtéri Színpadon, az interaktív meseszínpadon, a Szent Margit romoknál és a margitszigeti műemlék Víztoronyban megfordultak nemzetközi és haza művészek egyaránt.

 • Enyhült a szezonális munkaerőhiány

  Enyhült a szezonális munkaerőhiány

  Még mindig több tízezer dolgozóra lenne szükség, de idén az agráriumban és a turizmusban is el kezdett csökkenni a munkaerőhiány a nyári idénymunkaszezonban – írta a Világgazdaság szakmai szervezetek vezetőire hivatkozva.