EUR: 331,55 Ft
CHF: 302,99 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Életmód

Egészségesebbek, akik sokat mosolyognak

Vajon mi lehet a világon az a dolog, ami azokat is gazdagabbá teszi, akik adják, és azokat is, akik kapják? A mosoly! Ha pedig belegondolunk, „néhány izmunk megmozdításától” máris boldogabbak és egészségesebbek leszünk. Összeszedtünk néhány tényt, hogy miért jó mosolyogni, és ennek mitől felbecsülhetetlen az ereje. 1. A mosoly a párválasztás egyik fontos tényezője. Kutatások bizonyítják, hogy a mosolygós, pozitív életszemléletű emberek hamarabb találnak párt, mint morcosabb társaik. A megkérdezettek több mint fele azt mondta, hogy a mosoly vonzóbbá, sugárzóbbá teszi az arcot.

2. A mosolyt mindenhol megértik, szavak nélküli kommunikáció, ami a világ bármely pontján ugyanazt jelenti. Kedvességet, elfogadást és megértést sugároz.


3. A szakmai életben is sikeresebbek, akik sokat mosolyognak. Felmérések bizonyítják, hogy a munkáltatók magabiztosnak és megbízhatónak értékelik azokat, akik egy állásinterjúra mosolyogva lépnek be. Így nagyobb esélyük van elnyerni álmaik munkáját is.

4. Mosolyogni könnyű! A mosolygáshoz kevesebb izomra van szükségünk, mint a szemöldökráncoláshoz. Ha mérgesek vagyunk, az 43, míg egy vigyor csak 17 izmot vesz igénybe!

5. Egészségesebbek azok, akik sokat mosolyognak. A nevetéskor termelődő endorfinok, más néven boldogsághormonok ugyanis erősítik az immunrendszerünket.

: Profimedia, Caia Image

 

Kapcsolódó Cikkek

 • A magyar csokinak nincs párja a világon

  A magyar csokinak nincs párja a világon

  Zala Judit és Zala Viktor, a Sweetic Csokoládé Manufaktúra tulajdonosai a legrangosabb gasztronómiai világversenyen, a Great Taste Awardson nyerték meg a három aranycsillagot, ami azt jelenti, hogy bonbonjukat minden bíró a legjobbnak ítélte.

 • Sztárparádé volt idén nyáron Budapesten

  Sztárparádé volt idén nyáron Budapesten

  Az idei Budapesti Nyári Fesztivál ebben a szezonban  összesen 120 produkcióval és programmal szórakoztatta a közönséget. A Margitszigeti- és a Városmajori Szabadtéri Színpadon, az interaktív meseszínpadon, a Szent Margit romoknál és a margitszigeti műemlék Víztoronyban megfordultak nemzetközi és haza művészek egyaránt.

 • Enyhült a szezonális munkaerőhiány

  Enyhült a szezonális munkaerőhiány

  Még mindig több tízezer dolgozóra lenne szükség, de idén az agráriumban és a turizmusban is el kezdett csökkenni a munkaerőhiány a nyári idénymunkaszezonban – írta a Világgazdaság szakmai szervezetek vezetőire hivatkozva.