EUR: 327,39 Ft
CHF: 300,49 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb XXI.kerület

Éjszaka a stadionban

Másodszor tartják meg szeptember 6-án a Futball Éjszakája elnevezésű országos programsorozatot, amelyhez közel negyven első-, másod- és harmadosztályú labdarúgóklub csatlakozott, köztük a Csepel FC is.

Kinyitja kapuit a stadion (fotó: MTVA)

Tavaly 24 helyszínen közel húszezren vettek részt a mintegy 250 programon, és nagyon sok fiatalt szólított meg az akkor debütáló Futball Éjszakája elnevezésű rendezvény, ami a Múzeumok Éjszakája mintájára bepillantást enged a stadionokba, és különböző kísérőprogramokat kínál. A központi eseményt idén is az MTK Új Hidegkuti Nándor Stadionjában tartják, ahol a színész- és az újságíró-válogatott összecsapása zárja majd a programot.


Az Aranycsapat tagjai, Czibor Zoltán és Tóth II József is játszott Csepelen (fotó: MTVA)

Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a stadionok, edzőközpontok kulisszái mögé, olyan sportfoglalkozásokon vehetnek részt, mint például kapusedzés, csatár- és technikai képzés, továbbá jelenlegi és volt labdarúgók, fizioterapeuták, táplálkozási tanácsadók és menedzserek részvételével zajló kerekasztal-beszélgetéseket hallgathatnak meg. Több klubtörténeti kiállítás is nyílik, máshol a már meglévőt tekinthetik meg a látogatók, de szerveznek X-box-, teqball- és tengóbajnokságot is. Van ahol utánpótlástornát és/vagy felnőtt kispályás kupát is terveznek, és a legtöbb pályán villanyfényes gálamérkőzéssel zárul a program. A közeli csepeli stadion dicső múltja is megelevenedik majd szeptember elején egy éjszaka erejéig.

Száz év, négy bajnoki cím

Az egyesületet Csepeli TK néven alapították Budapesten, 1912-ben.

A klub 2006 óta viseli a Csepel FC nevet.

A Csepel az 1940–1941-es bajnoki idényben szerepelt első alkalommal az első osztályban.

A nagy múltú klub az 57 év során négy bajnoki címet nyert, kétszer bronzérmes lett, ötször kiesett.

A klub az NB I-es bajnoki címeit 1942-ben, 1943-ban, 1948-ban és 1959-ben szerezte.

A Csepel legsikeresebb játékosai: Keszthelyi Mihály, Marosvári Béla, Pintér József, Rákosi Ferences, Szekeres András, akik három csepeli bajnoki cím megszerzésének is részesei voltak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.

 • Történelmi időutazás

  Történelmi időutazás

  A Savaria Karnevál újkori történelmében huszadik alkalommal ölt római ruhát Szombathely ezen a hétvégén.