2020. január 24., péntek
Timót

Belföld

Előkerült Karácsony eltitkolt parkolási szerződése

Bár korábban tagadta, most előkerült egy szerződés, amely szerint a Karácsony Gergely vezette zuglói önkormányzat egyik cége – közbeszerzés nélkül – szerződött egy külsős vállalkozással a parkolásüzemeltetés informatikai támogatására. A polgármester sem az illetékes bizottságot, sem a képviselő-testületet nem tájékoztatta a szerződésről.

Az Origo kérdésére július 15-én még tagadta Karácsony Gergely zuglói polgármester, a baloldal főpolgármester-jelöltje, hogy új, a XIV. kerületi parkolási rendszerrel kapcsolatos szerződést kötött volna. Most mégis előkerült egy dokumentum, amely szerint 6 nappal korábban, július 9-én, az önkormányzat egyik cége, egy szoftvercsomag megvásárlására kötött – 3,75 millió forint plusz áfa értékű – szerződést egy céggel.


Bár a szerződés értéke meghaladja az egymillió forintot, a beszerzésről sem az önkormányzat illetékes bizottságát, sem a képviselő-testületet nem tájékoztatták.

A Fidesz szerint a mostani ügy is annak bizonyítéka, hogy Karácsony nemhogy a főváros, de saját kerülete vezetésére is alkalmatlan.


A XIV. kerületi Fidesz-frakció szerint a főpolgármesteri álmokat dédelgető Karácsonynak arra is válaszolnia kellene, hogyan fordulhat elő, hogy öt év alatt csődközelbe vitte a kerület költségvetését, adósságrendezési eljárásoknak teszi ki Zuglót, és számolatlanul hagyja elfolyni a pénzt a parkolási rendszeren keresztül.

Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: Karácsony Gergely “lebukott”.
“Karácsony Gergely hiába terel: nem az a szenzáció, hogy számítógépes programot használ az önkormányzat, hanem az, hogy hazudott” – jelentette ki Zsigmond Barna Pál.

A Magyar Nemzet korábban arról írt, hogy a XIV. kerületi önkormányzat májusban úgy döntött úgy, hogy Karácsony javaslatára július 10-én saját kézbe veszi a napi egymillió forint veszteséget okozó fizetőparkolás ellenőrzési feladatait. Az önkormányzati üzemeltetés terén már az első napokban nehézségek adódtak, mivel a korábban szolgálatban állt ellenőrök majdnem fele hiányzott, helyükre a munkatársakat még mindig toborozzák, az Orgio pedig úgy tudja, addig az önkormányzat munkatársai üzemeltetik a parkolási rendszert.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek