EUR: 331,55 Ft
CHF: 303,00 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Életmód

Elrohadó póló zöldlelkűeknek

Három hónap alatt teljesen lebomlik az a póló, amelyet a környezet védelmét kiemelten fontosnak tartóknak fejlesztett ki a londoni székhelyű Vollebak startup. A ruházat – persze – nem a szekrényben válik komposzttá. Megfelelő bakteriális környezetben viszont megspórolható a megunt ruhadarab helye a kukában.

A rendhagyó ruhadarabokat fejlesztő, a Tidball-ikrek, Steve és Nick alapította vállalkozás tavaly már elnyerte a Time magazin „2018 legjobb fejlesztése” díját napelemes töltésű, fűtött dzsekijével, és vélhetően a mostani újítás is alkalmas lehet invenciós díjak elnyerésére.


A póló, ami jelenleg még meglehetősen borsos, 85 fontos (mintegy 30 ezer forintos) áron rendelhető, tengeri alga és erdei környezetben, valamint bioreaktorokban termesztett növényi rostokból készül, így egészében eltünteti a biológiai erózió, ha gazdája megunta. Ugyanakkor, ha még hordja a tulajdonos, szekrényben tárolva akár 6 hónapig is eláll állagromlás nélkül. Egy dolog biztos: ilyen ruhadarabot dzsungeljárók aligha hordhatnak, hiszen ott azért előfordulhat, hogy lerohad róluk a póló.

Kapcsolódó Cikkek

 • A magyar csokinak nincs párja a világon

  A magyar csokinak nincs párja a világon

  Zala Judit és Zala Viktor, a Sweetic Csokoládé Manufaktúra tulajdonosai a legrangosabb gasztronómiai világversenyen, a Great Taste Awardson nyerték meg a három aranycsillagot, ami azt jelenti, hogy bonbonjukat minden bíró a legjobbnak ítélte.

 • Sztárparádé volt idén nyáron Budapesten

  Sztárparádé volt idén nyáron Budapesten

  Az idei Budapesti Nyári Fesztivál ebben a szezonban  összesen 120 produkcióval és programmal szórakoztatta a közönséget. A Margitszigeti- és a Városmajori Szabadtéri Színpadon, az interaktív meseszínpadon, a Szent Margit romoknál és a margitszigeti műemlék Víztoronyban megfordultak nemzetközi és haza művészek egyaránt.

 • Enyhült a szezonális munkaerőhiány

  Enyhült a szezonális munkaerőhiány

  Még mindig több tízezer dolgozóra lenne szükség, de idén az agráriumban és a turizmusban is el kezdett csökkenni a munkaerőhiány a nyári idénymunkaszezonban – írta a Világgazdaság szakmai szervezetek vezetőire hivatkozva.