2019. augusztus 23., péntek
Bence

Sport

Elutasította az UEFA a Honvéd óvását

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hétfőn elutasította a Budapest Honvéd óvását, amelyet a klub a román Craiova elleni, múlt csütörtökön rendezett Európa-liga selejtező mérkőzésen történt rendbontás miatt nyújtott be. Mendelényi Dániel, a klub elnöke bejelentette, fellebbeznek a döntés ellen.

A magyarok azt szerették volna elérni, hogy zárják ki a román együttest, ám a Craiova végül megúszta egy hatvanezer eurós (19 millió forint) büntetéssel, illetve három nemzetközi hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell játszania.


A gól nélküli párharcot tizenegyespárbajban bukta el a kispesti együttes, amely azok után óvott, hogy a múlt csütörtöki, romániai visszavágó 119. percé­ben, miközben a játékosok egymással „kakaskodtak”, a játékvezető közvetlen közelében felrobbant egy pályára bedobott hanggránát.

Emiatt több mint fél órát állt a játék, és állítólag csak azért folytatódott, mert a román csendőrség nem vállalt felelősséget a rendért arra az esetre, ha lefújják a találkozót. A magyar klub szerint félbe kellett volna szakítani a mérkőzést, mert a kialakult légkörben a Honvéd labdarúgóinak folyamatos félelemben kellett futballozniuk. A találkozón a román drukkerek folyamatosan hergelték, provokálták és dobálták a magyar csapat játékosait, szurkolóit illetve a bírót. Többek között „Trianon” feliratú transzparenseket is kifeszítettek, és azt skandálták, hogy „a döglött magyar, a jó magyar”.


Mendelényi Dániel klubtulajdonos szerint fellebbeznek az UEFA döntése miatt és nem adják fel a jogi harcot. Hozzátette: az UEFA írásban, nyolc­oldalas indoklása ellentmondásokat tartalmaz.

Az UEFA felháborító döntését csak fokozta, hogy a szövetség a Honvéd ellen indított eljárást a magyar szurkolói rigmusok miatt.Mendelényi szerint mindez “vicc kategória is lehetne”.

– Az a szomorú üzenete van, hogy hagyjuk abba ezt az egészet – utalt az óvásukra.

– Az óvásunk alapjaiban meg volt támogatva, de most újabb napok állnak a rendelkezésünkre, hogy még jobban ki tudjuk hangsúlyozni az érveinket. Ennek érdekében személyes meghallgatást is kérünk – mondta Kun Gábor a Honvéd ügyvezető igazgatója.

Kapcsolódó Cikkek