2020. július 02., csütörtök
Ottó

Sport

Európai Szuperkupa: először angol magánügy

A Liverpool negyedszer, a Chelsea másodszor viheti haza az Európai Szuperkupát. A trófea 1973-ra visszanyúló történetében a mai lesz az első alkalom, amikor két angol csapat harcol a címért.

EPA/PETER POWELL

A Bajnokok Ligája-győztes Liverpool és az Európa-liga-címvédő Chelsea összecsapása aligha tűnik kétesélyesnek, hiszen előbbi 4-1-es győzelemmel rajtolt a Premier League-ben a Norwich ellen, míg a Kékeket 4-0-ra elintézte a Manchester United. Igaz, a londoniak új vezetőedzője, Frank Lampard több fiatalnak adott lehetőséget, de együttese híján volt a rutinnak, ezért az isztambuli fináléban szerepet kaphatnak olyan tapasztalt játékosok, mint Willian, Olivier Giroud vagy Christian Pulisic. Ráadásul Lampard számára különösen fontos lenne a győzelem, mert játékosként kétszer is alulmaradt csapatával a döntőben.


– Nagyon szeretnénk megnyerni a Szuperkupát, az a legfontosabb, hogy mindent megtegyünk a siker érdekében – nyilatkozta Lampard, akinek helyzetét nehezíti, hogy a FIFA a 18 éven aluli külföldi futballisták szerződtetési szabályainak megszegése miatt a nyáron nem igazolhatott új játékost. A Pool egyetlen problémája, hogy megsérült brazil kapusa, Alisson, akit Adrián San Miguel helyettesít.

A találkozó érdekessége, hogy férfiak európai kupameccsén először vezet meccset női bíró, a francia Stéphanie Frappart.


Megelőzheti a Liverpool a Unitedot

A Manchester United az angol labdarúgás legsikeresebb csapata, 45 cím birtokosa (20 bajnoki, 12 FA-kupa-, 5 Ligakupa-, 3 Bajnokok Ligája- és 1-1 KEK-, EL-, Európai Szuperkupa-, Interkontinentális Kupa- és klubvilágbajnoki győzelem). A Liverpool is 45 címet gyűjtött (18 bajnoki, 7 FA-kupa-, 8 Ligakupa-, 6 BL- (BEK), 3 UEFA-kupa-, 3 UEFA Szuperkupa-győzelem), szóval ha Jürgen Klopp csapata nyer, akkor a Pool lesz az első a rangsorban.

Kapcsolódó Cikkek