EUR: 327,36 Ft
CHF: 300,58 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb Hódmezővásárhely

Fantomautót kerülgetnek a Kertvárosban

Legalább két éve folyamatosan elfoglal egy parkolóhelyet egy régi személygépkocsi a vásárhelyi Rudnay utcán. A nem használt jármű sokszor megnehezíti a parkolást a környéken élők számára, akik közül volt, aki már a közterület-felügyelőknek is jelezte az esetet.

A rejtélyes négykerekűre egy környékbeli hívta fel a Lokál figyelmét, aki elmondta, lassan két éve lakik a Rudnay utcán, és az ütött-kopott autó legalább azóta ott áll. A kocsi Daewoo Lanos, ami azt jelenti, hogy legkésőbb 2002-ben gyárthatták. A verdát a rendszáma alapján az interneten elérhető adatok szerint 2017. január 12-én ideiglenesen kivonták a forgalomból, a műszakija pedig 2018. augusztus 17-én lejárt.


Informátorunk már három-négy alkalommal kérte a közterület-felügyeletet, hogy intézkedjenek, és vontassák el az értékes parkolóhelyet elfoglaló elhagyatott kocsit. Most azért fordult lapunkhoz, mert úgy látja: „a jelek szerint a szép szó semmit nem ér, a munkát nem sikerült elvégezni”.

Az önkormányzat erre reagálva elismerte, hogy tud a problémáról és azt írta, közigazgatási eljárás keretében vizsgálják az ügyet.

A Daewoo lapzártánkkor továbbra is kitartóan ott állt a Rudnay utcán.

Évek óta el sem mozdul, már a forgalomból is kivonták.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.

 • Történelmi időutazás

  Történelmi időutazás

  A Savaria Karnevál újkori történelmében huszadik alkalommal ölt római ruhát Szombathely ezen a hétvégén.