EUR: 327,39 Ft
CHF: 300,49 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb XVII.kerület XVIII.kerület

Felgyorsul a beszállás a reptéren

A tavasszal indult, és sikeresen végződött tesztidőszakot követően újabb diszkont légitársaság csatlakozott a  Budapest Airport 2B termináljának új, gyorsabb, önkiszolgáló poggyászfeladási rendszeréhez. Az új szolgáltatással, az előzetes online check-in-t követően, az utasok maguk adhatják fel poggyászukat az erre kialakított check-in pultnál, a hagyományos folyamatnál gyorsabban.

Ha saját magunk adjuk fel, időt nyerünk (fotók: Vero-Gergye Kristof)

Egyre gyorsabb a becsekkolás

Az utas, a pultok előtt kihelyezett, nyomtató állomásoknál kézi scannerrel beolvassa a beszállókártyáján lévő  vonalkódot, majd miután kinyomtatja a bag tag-et, azaz poggyászcédulát, azt felhelyezi a bőröndre. Ezt követően a poggyászt, az automatizált pultnál lévő, csomagszalag továbbítja. Az új rendszer használatát, folyamatosan, a repülőtéri személyzet segíti a helyszínen. Ezzel most már a Wizz Air utasai is, saját maguk, gyorsabban és egyszerűbben, akár már három órával járatuk indulása előtt, feladhatják poggyászaikat. Így az utazás folyamatának egy újabb szakasza válik kényelmesebbé és egyszerűbbé − tájékoztatott a pontos folyamatról a diszkont légitársaság.


Nem bonyolult a folyamat

A „self bag drop” nevű szolgáltatást a Budapest Airport, jelenleg két pultnál, teszt jelleggel vezette be a 2B terminál induló csarnokában, és egy sikeres tesztidőszak után, további jelentős számú, hasonló pult megnyitását tervezi.

A magunk urai lehetünk

Egy-két gombnyomás és kész

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.

 • Történelmi időutazás

  Történelmi időutazás

  A Savaria Karnevál újkori történelmében huszadik alkalommal ölt római ruhát Szombathely ezen a hétvégén.