EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Belföld

Fidesz: Karácsony Gergely hazudott a zuglói parkolás új szerződéséről

Hazudott Karácsony Gergely (Párbeszéd) zuglói polgármester a kerületi parkolással kapcsolatos új szerződés ügyében a Fidesz szerint.

Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: Karácsony Gergely “lebukott”, hiszen néhány hete még letagadta, hogy Zugló új, parkolással kapcsolatos szerződést kötött, majd aznap, amikor lejárt az egyik botrányos szerződés, aláírt egy másikat.


A Fidesz budapesti szóvivője – aki az újságíróknak be is mutatta a dokumentumot – hangsúlyozta: a szerződés egyebek mellett a parkolásellenőrzéshez szükséges informatikáról szól, így tartalmazza a rendszámfelismerés, a járműnyilvántartás, a jegyautomaták és a parkolóőrök eszközeinek szoftvereit.

“Karácsony Gergely hiába terel: nem az a szenzáció, hogy számítógépes programot használ az önkormányzat, hanem az, hogy hazudott” – jelentette ki Zsigmond Barna Pál.


Rámutatott: a zuglói polgármester először azt mondta, hogy saját hatáskörben el tudják látni a feladatot, majd egyszerűen letagadta, hogy bárkivel szerződtek volna.

Zsigmond Barna Pál felhívta a figyelmet arra: a szerződés értéke ráadásul havonta közel 5 millió forint, és testületi vagy bizottsági felhatalmazás nélkül írták alá. Megjegyezte, még vizsgálják, hogy a dokumentum érvényes lehet-e egyáltalán.

Úgy értékelt: ez az újabb botrány is azt mutatja, hogy Karácsony Gergely alkalmatlan, képtelen rendet tartani Zuglóban és felelősen bánni a zuglóiak pénzével.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek