2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Belföld

Fotópályázat Magyarország szépségeiről

Magyarország 365 címmel országos fotópályázatot hirdet a kormány az ország értékeinek bemutatására – jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Ismertetése szerint a  pályaműveket a fotópályázatra három kategóriában várják: táj és természet, épített és tárgyi örökség, valamint városi és vidéki közösségi életképek témában. A műveket szeptember 3-tól lehet benyújtani, a pályázati időszak pedig október közepéig tart. A megmérettetésre profi és amatőr fotósok jelentkezését egyaránt várják. Dömötör Csaba szerint a pályázók bizonyos technikai feltételek mellett akár mobilon is elkészíthetik pályamunkáikat. A kezdeményezésben a kormányon kívül a Magyar Természetjárók Szövetsége, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) és a Magyar Turisztikai Ügynökség is részt vesz. A hagyományteremtő céllal életre hívott fotópályázat díjátadóját a tervek szerint december elején tartják.


Credit line: Profimedia, Nature Picture Library

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Néhány év alatt ellenállóvá válhat egy baktérium

  Néhány év alatt ellenállóvá válhat egy baktérium

  Akár néhány év alatt ellenállóvá válhat egy baktérium egy adott antibiotikummal szemben – mondta Nemes-Terényi Melinda, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Gyógyszer-engedélyezési Osztályának vezetője hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

 • Továbbra is tarol a bohócos horror a mozikban

  Továbbra is tarol a bohócos horror a mozikban

  Megőrizte első helyét az Az: Második fejezet című bohócos horror az észak-amerikai mozikban, a sztriptíztáncosnőkről szóló krimi is meglepően nagy bevétellel nyitott – írta a Variety.

 • Magyarország első okosvárosrésze jön létre a Ligetben

  Magyarország első okosvárosrésze jön létre a Ligetben

  Magyarország egyik első okosvárosrésze jön létre 2023-ra a Liget Budapest Projekt Smart Liget koncepciójának köszönhetően, az Európában is egyedülálló megoldásoknak köszönhetően a városrész a főváros egyik legkörnyezetbarátabb, zéró emissziós helye lesz – mondta Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt.