EUR: 331,64 Ft
CHF: 303,17 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Külföld

Furcsa szertartással vezekelt egy turistapár tiszteletlen viselkedéséért

Rituális megtisztulószertartáson kért bocsánatot egy fiatal cseh turistapár Indonéziában egy bali templomban azért, mert tiszteletlen viselkedésükkel megsértették a helyi hagyományokat.

Sabina Dolezalova és barátja, Zdenek Slouka a héten váltott ki nagy felháborodást Indonéziában, miután egy olyan videót töltöttek fel a közösségi médiára, amelyen az látszik, hogy egy bali szent helyen a nő felhúzza a szoknyáját, barátja pedig szentelt vízzel fröcsköli le a hátsóját.


A zömmel hinduk lakta Balin, ahová évente több millió turista látogat el gyönyörű pálmafás tengerpartja, színes éjszaki élete és ősi templomai miatt, nagy felháborodást váltott ki az Instagramra posztolt videó.

A szigeten korábban is számos hasonló eset borzolta a kedélyeket, a helyi vezetők ígéretet tettek rá, hogy határozottan fellépnek a hagyományokat nem tisztelő látogatókkal szemben.


A cseh pár csütörtökön tisztítószertartáson kért bocsánatot viselkedéséért. A rituálét Ubudban, a sziget kulturális központjában, egy majommenhelyen lévő templomnál végezték el. A cseh turisták tradicionális ruhába öltözve kortyoltak a szent vízből, miközben egy hindu pap a szertartást elvégezte.

“Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptunk a hely megtisztítására, és szeretnék köszönetet mondani minden bali embernek, amiért ilyen kedvesek voltak velünk” – mondta el Slouka a szertartás után.

Dolezalova hozzátette: “nagyon sajnáljuk, és reméljük, hogy senki sem követ el ilyesmit többé”.

A cseh párnak 85 ezer követője van az Instagramon, amelyen testedzésükről és utazásaikról posztolnak.

Arya Wedakarna bali szenátor hangsúlyozta, hogy a cseh pár “hibázott, amikor meggyalázta a szigetet”, és mindenkinek, aki ilyet tesz, részt kell vennie egy megtisztító szertartáson. Wayan Koster, Bali kormányzója pedig kijelentette, hogy keményen fellépnek a tiszteletlenül viselkedőkkel szemben.

Korábban számos turistát bíráltak meg, amiért bali templomait nem elfogadható öltözékben keresték fel. A héten pedig egy ausztrál turistát vettek őrizetbe, aki részegen randalírozott, megrúgott egy motorost, berontott egy lakásba, és bántalmazta a tulajdonosát. Egy indiai családot lopás miatt utasítottak ki, júliusban pedig egy orosz turistát ítéltek egy évi börtönre, aki egy elkábított orangutánkölyköt próbált kicsempészni a szigetről.

Kapcsolódó Cikkek