2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Belföld

Hamarosan véget ér a körúti villamosvonal felújítása

Az utolsó szakaszába lépett a körúti villamosvonal felújítása, ezért augusztus 31-ig a 4-es és a 6-os villamos csak a Jászai Mari tér és a Corvin-negyed között közlekedik, a tanév kezdetétől, szeptember 2-től pedig ismét a teljes vonalon közlekedik.

Már nem tart sokáig a nagykörúti villamosvonal felújítása, az iskolakezdéssel ugyanis véget érnek a munkálatok a vonalon. A szeptember 2-ig tartó időszak két szakaszra oszlik.


Augusztus 31-én hajnali négy óráig a 4-es, 6-os csak a Corvin-negyed és a Jászai Mari tér között jár. Az északi szakaszon a pótlóbusz a Nyugati tér és a Széll Kálmán tér között közlekedik, amire a Nyugati pályaudvarnál a 91-es busz, a Jászai Mari téren a 9-es busz megállójában szállhatunk fel. A Corvin-negyedtől a Móricz Zsigmond körtérig, illetve Újbuda-központig szintén pótlóbusz jár.

/Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A második szakaszban, a felújítások végéhez közeledve augusztus 31-én, szombaton hajnali 4 órától másnap éjfélig a teljes nagykörúti villamosvonalon pótlóbusz jár majd, de a Margitszigetnél nem áll meg.


A BKK közlése szerint a június közepe óta a Práter utca és a Goldmann György tér között, valamint a Széna tér és a Török utca között mintegy kétezer méteres szakaszon cserélte a BKV a korábbinál korszerűbb, könnyebben karbantartható vágányokra az elhasználódott sínpályát.

A két villamos szeptember 2-ától, vagyis az iskolakezdéstől újra a teljes vonalon közlekedik majd.

Hol jár pótlóbusz?

Augusztus 21.–augusztus 31.:

– Nyugati pályaudvar és a Széll Kálmán tér közt

– Corvin-negyed és Móricz Zsigmond körtér, illetve Újbuda-központ között

Augusztus 31.–szeptember 2-áig:

– A teljes vonalon pótlóbuszok járnak

A mi érdekünket szolgálja

A felújításra egyértelműen szükség van, hiszen az érintett útvonalon utoljára 1996 és 2000 között, illetve egy-egy rövidebb szakaszon 2010 és 2013 között végeztek nagyobb rekonstrukciót. Bár a munkálatok óhatatlanul kellemetlenségekkel járnak, a végén mindenki jól jár, hiszen biztonságosabban és gyorsabban eljuthatunk majd célállomásunkra. A BKK igyekszik mindent megtenni, hogy segítse a közlekedőket: sűrűbben közlekedik a 2-es villamos és az M4-es metró is a felújítás alatt.

Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja, hiszen a kis- és középvárosok kezében van az ország jövője – hangoztatta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kőszegen a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) által szervezett, “Kreatív város – Fenntartható Vidék” (KRAFT) címet viselő konferencia megnyitóján.

  • Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó programokkal várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget szombaton a Színházak éjszakáján, amelyhez számos vidéki színház is csatlakozik.