EUR: 327,39 Ft
CHF: 300,49 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb Szolnok

Hetyke bajszok, Csajkák, nosztalgia

Augusztus első hétvégéjén, a volt KISZ-tábor területén 7. alkalommal rendezték meg a Szocijármű Kiállítás és Nosztalgia Találkozót. Bár a főszereplők az autók voltak, az összhatást divatos korabeli ruhák és hajviseletek is fokozták, amelyek kialakításában fodrászok segítették az érdeklődőket.

A 7. Szocijármű Kiállítás és Nosztalgia Találkozó pont olyan remekre sikeredett, ahogy gondoltuk. A múltidézés és a nosztalgia olyan erővel hatott a látogatókra, hogy ha nem néztük az okostelefonokkal fényképezgető embereket, simán 1980-ban érezhettük magunkat. 


Korabeli illatósító – Fotó: Lokál Extra

Maguk a járgányok adták meg az alaphangulatot: némelyik ugyanis – keleti blokk ide vagy oda – ma is üdítően ható, örök formát képvisel. Bár ezeknek a „műalkotásoknak” egyes elemei is éreztették, hogy térben és időben ugrottunk egyet visszafelé, a hétköznapi használati tárgyak és azok technikai megvalósítása tisztán elénk tárta a 40-50 évvel ezelőtti életet. 

Egy Bogár és legfontosabb alkatrészei – Fotó: Lokál Extra

Az autókon kívül külön érdekesség volt, hogy a fesztivál ideje alatt bepillanthattunk a korabeli férfi- és női divat rejtelmeibe. Sőt a retró fodrászatnak hála bárkinek ingyen belőtték a haját úgy, hogy passzoljon kedvenc Csajkájához. Itt jegyeznénk meg: a korabeli magazinokat lapozgatva rájöttünk, hatalmas veszteség, hogy a divat túllépett a hetyke bajuszok korszakán.

Micsoda bajszok! – Fotó: Lokál Extra

 

Aki idén lemaradt, esetleg még volt mit restaurálni keleti gépcsodáján, és nem lett kész időben, ne keseredjen el, 2020. augusztus 2-án nyolcadszor is megrendezik a találkozót.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.

 • Ligetfeszt egész nyáron

  Ligetfeszt egész nyáron

  Új programsorozattal kedveskedtek idén a kerületben lakóknak. Erzsébetligetben ugyanis remek lehetőséget kínál a Fröccskert egy kis felfrissülésre, megpihenésre, beszélgetésekre.