EUR: 333,16 Ft
CHF: 303,53 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Életmód

Hódít a jógaragyogás

Az úgynevezett jógabőr trendjét Sara Hill sminkes találta ki, lényege a natúr ragyogás. A sztárok és a szépségbloggerek megőrülnek érte.

A korábbi hasonló sminktrendek lényege az volt, hogy tökéletesen egyenletes és sima legyen az arcbőr, a jógabőr azonban azt a hatást kelti, mintha viselője éppen most lépett volna ki a jógastúdió ajtaján. A smink elkészítése nem igényel profizmust, pár perc alatt bárki meg tudja csinálni.


Vigyük fel az arcra a megszokott hidratálókrémet, és várjunk 5 percet, hogy teljesen beszívja a bőr. Ezt követően jöhet egy réteg primer sminkalap, majd az alapozóba keverjünk 1-2 csepp arcolajat és néhány csepp folyékony highlightert. A keveréket masszírozzuk be az arcbőrbe. Ezután használjunk könnyű, átlátszó púdert vagy sminkfixáló spray-t.

A sminktrükkök mellett az arcbőrt egy speciális, feszesítő jógával is érdemes karbantartani. Egy egyetemi kutatás 40–65 év közötti nőkből álló fókuszcsoporton tesztelte a Happy Face Yoga hatását. 32 különböző, egy perc alatt elsajátítható masszázsgyakorlatot tanultak a résztvevők, akiket arra kértek, hogy nyolc héten keresztül naponta végezzék el a rituálét. Miután letelt a nyolc hét, ugyanezt minden második nap meg kellett ismételniük. Az alanyokat lefotózták a kísérlet kezdetekor és húsz héttel később: egyértelműen látszott az eredmény, az arcuk  feszesebb lett, és a vérkeringésük is javult.

Kapcsolódó Cikkek

 • A magyar csokinak nincs párja a világon

  A magyar csokinak nincs párja a világon

  Zala Judit és Zala Viktor, a Sweetic Csokoládé Manufaktúra tulajdonosai a legrangosabb gasztronómiai világversenyen, a Great Taste Awardson nyerték meg a három aranycsillagot, ami azt jelenti, hogy bonbonjukat minden bíró a legjobbnak ítélte.

 • Sztárparádé volt idén nyáron Budapesten

  Sztárparádé volt idén nyáron Budapesten

  Az idei Budapesti Nyári Fesztivál ebben a szezonban  összesen 120 produkcióval és programmal szórakoztatta a közönséget. A Margitszigeti- és a Városmajori Szabadtéri Színpadon, az interaktív meseszínpadon, a Szent Margit romoknál és a margitszigeti műemlék Víztoronyban megfordultak nemzetközi és haza művészek egyaránt.

 • Enyhült a szezonális munkaerőhiány

  Enyhült a szezonális munkaerőhiány

  Még mindig több tízezer dolgozóra lenne szükség, de idén az agráriumban és a turizmusban is el kezdett csökkenni a munkaerőhiány a nyári idénymunkaszezonban – írta a Világgazdaság szakmai szervezetek vezetőire hivatkozva.