EUR: 330,93 Ft
CHF: 300,81 Ft
2019. október 21., hétfő
Orsolya

Külföld

Identitásvesztéssel jár a baloldali pártok “összeborulása”

Identitásvesztéssel jár az eddigi kormánypárt, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és az ellenzéki balközép Demokrata Párt (PD) új kormánytöbbség létrehozását célzó “összeborulása” – mondta Szomráky Béla Olaszország-szakértő pénteken az M1 aktuális csatornán.

Megjegyezte: ennél furcsább együttműködést alig lehet elképzelni.


Az előző kormány létrehozásánál látott Öt Csillag Mozgalom és Liga “összeborulást” is nehéz volt elképzelni, de a két párt nézetei legalább helyenként hasonlítottak egymásáséra – mondta.

A Liga és az M5S legalább egyetértett a migráció kérdésében, illetve kölcsönösen elfogadtak egy-két részt a másik párt programjából, illetve elképzeléséiből, míg a PD és az M5S eddig egymás esküdt ellenségei voltak, nézeteik pedig nagyon különböznek – közölte a szakértő.

Az Öt Csillag Mozgalom és az ellenzéki Demokrata Párt számára már az is teljes “arcvesztéssel” járt, hogy leültek egymással tárgyalni – hangsúlyozta Szomráky Béla.

Amennyiben a pártoknak nem sikerül megegyezniük és új kormányt alakítaniuk jövő keddig, előrehozott választások lesznek Olaszországban.

Minden, ami Aktuális!

Kapcsolódó Cikkek

 • Donald Trump: Hillary megőrült!

  Donald Trump: Hillary megőrült!

  Donald Trump amerikai elnök vasárnap élesen bírálta Hillary Clinton volt külügyminisztert, volt elnökjelöltet azért, mert orosz érdekek szolgálatában állónak nevezett két elnökjelölt-aspiránst.

 • 9 3/4 vágány

  9 3/4 vágány

  Szó szerint elvarázsolták az ausztráliai Harry Potter rajongókat Melbourne-ben, ahol a napokban nyílt meg az ország legnagyobb varázsló üzletháza.

 • Páratlan arany ékszereket találtak

  Páratlan arany ékszereket találtak

  Páratlan arany ékszereket, főző edényeket és más értékes ókori tárgyakat találtak búvárrégészek Lord Elgin Kitera görög szigetnél 1802-ben elsüllyedt hajójának, a Mentornak a roncsában.

 • Nehézfémekkel szennyezett bébiételeket találtak az USA-ban

  Nehézfémekkel szennyezett bébiételeket találtak az USA-ban

  Az Egyesült Államokban megvizsgált bébiételek döntő része ólmot és más nehézfémeket tartalmazott. Healthy Babies Bright Futures (HBBF) által bevizsgált 68 márka 168 bébiételének 95 százaléka volt nehézfémekkel, ólommal, arzénnal, higannyal, vagy kadmiummal szennyezett.