EUR: 329,35 Ft
CHF: 303,11 Ft
2019. augusztus 25., vasárnap
Lajos, Patricia

Belföld

Imádják Budapestet a szigetesek

Idén is rengeteg külföldi érkezik a tegnap kezdődött Sziget Fesztiválra. Őket kérdezve kiderült, hogy nemcsak a bulizás, hanem a magyar főváros szépsége is vonzza őket. A Lokál körkérdéséből kiderült, hogy az olaszok szerint például kiváló a budapesti tömegközlekedés, míg egy német család azt emelte ki, hogy Budapest kiemelkedően biztonságos, ami fontos szempont számukra.

Theron és John (Nagy Britannia)


„Megnéznénk a fürdőket is”

– A Sziget miatt jöttünk Budapestre, azonban még maradunk két napot miután véget ér, mert szét akarunk nézni a városban. Sok jót hallottunk a magyar fővárosról. Mindenképpen ki akarjuk próbálni a helyi fürdőket, főleg a Széchényit szeretnénk megnézni. Emellett a piacokat is fel akarjuk keresni – mondta a Lokálnak Theron és John, akik Nagy-Britanniából érkeztek Budapestre.


Theron és John (Fotó: Máté Krisztián)

 

Songa és Milla (Finnország)

„Budapest a kedvenc városunk!”

– Imádom Budapestet! Európában ez a kedvenc városom. Tavaly tíz hetet itt laktam a munkám miatt, most pedig kifejezetten a Sziget miatt jöttem vissza. A magyarok rendkívül kedvesek, mindig segítőkészek voltak, ha szükségem volt valamire. Esténként a legjobb sétálni a Duna-parton, a barátnőmmel, Millával biztos el fogunk menni – mondta lapunknak a finn Songa.

Songa és Milla (Fotó: Máté Krisztián)

Andrea, Leonardo és Arriana (Olaszország)

„Jó a pesti tömegközlekedés”

– Harmadjára vagyok a Szigeten, Leonardo másodjára, Arriana pedig először. Lesz mit megmutassunk neki. Budapest egy csodás város. Nagyon tetszik az építészet a belvárosban, illetve az is, hogy jól meg van szervezve a város élete. A tömegközlekedéssel például bárhova el lehet jutni. Nem is túl drága – fogalmazott Andrea, aki Olaszországból jött a Szigetre.

Andrea (férfi), Leonardo és Arriana (Fotó: Máté Krisztián)

Thoren és családja (Németország)

„Biztonságos a magyar főváros”

– München mellett lakunk, és idén az egész család kijött a Szigetre. Budapesten én már háromszor voltam, legelőször még egész kicsi koromban. A változás, amin a város keresztül ment az évek során figyelemre méltó. Láthatóan sokat fejlődött Budapest. A biztonság is fontos szempont volt, amikor a nyaralást megterveztük, és a magyar főváros ebben jeleskedik – magyarázta Thoren.

Sziget 2019 nulladik nap beköltözés (Fotó: Máté Krisztián)

Noor, Marleen és Berber (Hollandia)

„Már megnéztük a Citadellát”

– Hollandiában a Sziget nagyon híresnek számít. Egész héten itt leszünk Budapesten, napközben szeretnénk megnézni, amit csak lehet. Hétfőn érkeztünk, de már a Citadellára sikerült felmennünk. Innen pedig Bécsbe megyünk majd tovább – fogalmazott lapunknak Marleen, barátnője Noor hozzátette: Budapest a kedvenc városa.

Noor, Marleen és Berber  (Fotó: Máté Krisztián)

Tavaly megdőlt a látogatási rekord

Az előzetes jegyeladások alapján várhatóan több mint 120 ezer külföldi fog szórakozni idén a Szigeten. Még mindig a legtöbb látogató magyar, de a külföldről érkezők között az angolok lesznek a legtöbben, mintegy 20 ezren, a hollandok a másodikok  (15 ezer). A tavalyi Szigeten a szervezők közlése szerint 565 ezren buliztak a Hajógyári-szigeten, ami rekordnak számított.

A Lokál ajánlja

Nagyszínpad: The 1975, 21.30 óra

Mastercard STAGE by A38: Chvrches, 23.45 óra

Sláger FM Színpad: Ámokfutók, 23.00 óra

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Óriási verseny van a világban a szakképzett munkaerőért

    Óriási verseny van a világban a szakképzett munkaerőért

    Óriási verseny van a világban az országok között a szakképzett munkaerőért, ebben Magyarország jó helyen áll, mutatja ezt az is, hogy minden eddiginél több szakmában tudott versenyzőt nevezni a fiatal szakemberek világversenyére – nyilatkozta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke az MTI-nek, miután Kazanyban vasárnap felkereste a WorldSkills rendezvényen induló magyar versenyzőket.

  • Augusztus utolsó napjaiban is meleg marad az idő

    Augusztus utolsó napjaiban is meleg marad az idő

    Augusztus utolsó napjaiban is marad a nyárias meleg, 30 Celsius-fok körüli maximumokkal. Továbbra is sok lesz a napsütés, helyenként lehetnek záporok, zivatarok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.