2020. április 06., hétfő
Vilmos, Bíborka

Belföld

Ismét lebukott Karácsony Gergely: Íme az eltitkolt szerződés

Mint arról korábban beszámoltunk, eltűntek a XIV. kerület honlapjáról a korábban ott lévő, bárki számára hozzáférhető szerződések, közbeszerzések és más közérdekű adatok, Karácsony Gergely pedig egy új parkolási szerződést kötött a zuglói képviselő-testület és a helyi bizottságok megkerülésével. Akkor Karácsony tagadta a szerződés létét, az Origo azonban most megszerezte és bemutatja a titkos dokumentum részleteit.

Nagy titokban újabb parkolási szerződést kötött az alkalmatlan zuglói polgármester, Karácsony Gergely. Önkormányzati forrásból származó információink szerint a szerződés kicsivel több, mint 3 hónapra – azaz Karácsony polgármesteri mandátumának végéig – szól. Az új szerződést sem a képviselő-testület, sem az illetékes bizottságok nem látták, tehát nem is véleményezhették – számol be az esetről az Origo.


A lap beszámolója szerint a szerződés, amelyről semmit sem tudott Karácsony a Kovács-Csincsák László által vezetett Zuglói Közbiztonsági non-profit kft. és a Sessionbase kft. között jött létre. A Zuglói Közbiztonsági non-profit kft. a polgármester alá tartozik, így annak tevékenységéről naprakész információkkal kell rendelkeznie. A szerződést július 9-én kötötték:

forrás: Origo

A szerződés tárgya egy szoftvercsomag értékesítése a zuglói önkormányzat részére, amivel a parkolási rendszer működését biztosítanák. Az alábbi dokumentumrészleten lehet látni, hogy július 9-én kötötték a szerződést:


forrás: Origo

A szerződés értéke 3.750.000 forint plusz áfa volt. Mivel ennek értéke egymillió forint fölött volt, így arról az illetékes zuglói önkormányzati bizottságnak tudnia kellett volna, de a tájékoztatás elmaradt – tudatja a portál.

Az önkormányzat Karácsony javaslatára július 10-én vette saját kézbe a parkolás-ellenőrzési feladatokat, miután lejárt az egyik botrányos szerződés. Karácsony Gergely még július elején azt állította, hogy az első nap tapasztalatai alapján megfelelően működik az új rendszer. Arról nem beszélt, hogy bármilyen új partnert bevont volna, illetve arról sem, hogy a lakosságot vagy a képviselőket tájékoztatta volna az ügyben. A XIV. kerületben a képviselő-testület májusi döntése értelmében a botrányos üzemeltetési szerződés lejártát követően most már az önkormányzat munkatársai ellenőrzik a parkolókat, illetve tartják karban a jegykiadó készülékeket, igaz, nem túl sokan. Július közepén mindössze egy szolgálatban lévő parkolási ellenőrrel találkozott a Magyar Nemzet munkatársa, nem csoda, hogy most is nagy erőkkel, minden hirdetési felületen toboroznak Karácsony Gergelyék munkatársakat – közli az Origo.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek