EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Sport

Kajak-kenu-vb: Döntős az 500-as férfi kenupáros

Két magyar futamgyőzelmet is láthatott a közönség szerdán délelőtt a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon, az 500 méteren első kenupáros, Hajdu Jonatán és Fekete Ádám sikerével egyből a döntőbe jutott.

Időrendben előbb Korisánszky Dávid és Mike Róbert mutatkozott be a Maty-éren, ők negyedikként értek célba C-2 200 méteren, majd az ifjúsági vb-bronzérmes kenus, Bragato Giada következett C-1 500-on, ahol harmadik lett. Ezekben a számokban csak az első hely ért egyenes ági döntőbe jutást, így a két magyar egység középfutamra kényszerül: Korisánszkyiék szerdán délután, a 20 éves tiszaújvárosi Bragato pedig csütörtökön folytatja szereplését.


Az első magyar győzelemre a férfi K-1 500 méter negyedik előfutamáig kellett várni, ebben a doppingeltiltása miatt a nemzetközi mezőnyből három évig hiányzó Dombvári Bence parádés visszatérését láthatták a nézők. A 26 éves kajakos remekül versenyzett, s magabiztos győzelmet aratott, bár ez nem ért döntős folytatást, mert a mezőny nagysága miatt ebben a számban kötelező a középfutam. A második forduló versenyeire csütörtökön kerül sor.

“Vissza kell még szoknom a nemzetközi mezőnybe. Négyszáz méterig nyomtam keményen, aztán az utolsó százon befújt a szembeszél. Remélem, a középfutamban ennél jobb időt tudok evezni.” – nyilatkozott a befutó után a Honvéd kajakosa. Hozzátette: szerencséje van, hogy a válogatón győztes Kopasz Bálint átadta ezt a számot, mert neki ez a kedvence.


“Bár egyelőre még kevés a néző, már a rajtban érezni a biztatásukat, amit köszönök!” – mondta Dombvári Bence.

Rajt-cél győzelmet aratott a Hajdu, Fekete kenupáros is fél kilométeren, s ez számukra már döntőt ért, mert az első három egyenes ágon továbbjutott.

“Versenyhéten nem szoktunk ilyet csinálni, de tegnap volt két kemény edzésünk, hogy szokjuk a körülményeket, a meleget, s ez bejött. Négyszázig jól mentünk, de az utolsó százban még van tartalék.” – mondták futamuk után a magyarok, akik legközelebb így pénteken szállnak vízre ebben a számban, akkor már éremért.

Az utolsó magyar érdekeltségű délelőtti előfutamban, férfi K-4 1000 méteren – amely már nem szerepel az olimpiai programban – Erdőssy Csaba, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Kós Benedek próbált a döntőt érő első három közé kerülni, s ez sikerült is nekik. Végig tartották a lépést a szlovákokkal, s bár végül a második helyre szorultak, ők is készülhetnek a pénteki fináléra.

Fekete Ádám és Hajdu Jonatán is első lett előfutamában

A férfi kenu párosok 500 méteres versenyében a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám kettős megnyerte futamát, amely automatikus döntőt jelent. Bravó, srácok! 💪🇭🇺

Közzétette: Magyar Kajak-Kenu Szövetség – 2019. augusztus 21., szerda

Később:

középfutamok 15.00:

férfi C-2 200 m (Korisánszky Dávid, Mike Róbert)

előfutamok 16.25:

férfi C-1 200 m (Hajdu Jonatán)

női K-1 200 m (Lucz Dóra)

férfi K-1 200 m (Csizmadia Kolos)

paraverseny, döntők 17.40

Kapcsolódó Cikkek