2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Pécs

Két ezüstérmet szereztek a magyarok a földrajzi olimpián

Idén nyáron 16. alkalommal rendezték meg az International Geography Olympiad (iGeo) földrajzi világversenyt Hongkongban. A Nemzetközi Földrajzi Unió védnöksége alatt szervezett verseny a legnagyobb presztízsű, és legjelentősebb közönséget vonzó esemény ezen a szakterületen, amelyet Magyarországon az Emberi Erőforrások Minisztériuma a földrajz tantárgy hivatalos diákolimpiájaként ismer el. A megmérettetésre Indonéziától az Egyesült Államokig érkeztek a 16–19 éves tanulók, ahol angol nyelven mutatták meg, mit tudnak. A fiatalokat Pécsett készítették fel a versenyre.

Két ezüstérmet szereztek a magyarok a Földrajzi Olimpián, Hongkongban. A magyar csapat kiválasztását és felkészítését, mint évek óta mindig, ezúttal is a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Természettudományi Karának munkatársai irányították.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett.