EUR: 327,36 Ft
CHF: 300,58 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb XXI.kerület

Kiemelkedő a látogatottsága a kalózhajósnak

A kalózhajós játszótér 2016-ban nyitotta meg kapuit, és rövid időn belül a kerület egyik legsikeresebb, legtöbbet látogatott játszótere lett, sőt a főváros jóval távolabbi részeiről is járnak ide családok. Tavaly felújították, a korszerűsítések nyomán új és látványos elemekkel bővült a terület. A kalózhajó mellett például felépült egy 5 méter magas kalózvár, melynek tornyaiból egyenes és spirál csőcsúszdákon érkezhetnek le a gyerekek, a homokozóba delfin és csikóhal alakú rugós játékokat helyeztek, de egy új baba-mama hintát és két új fészekhintát is felszereltek, valamint egy mozgássérülteket is kiszolgáló mosdóhelyiség is van. A parkban minden hétfőn karbantartási munkákat végeznek, ezért a játszótér csak délután 15 órától 20.30-ig tart nyitva. Keddtől vasárnapig viszont reggel 8-tól 20.30-ig várja a látogatókat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.

 • Tömegek futottak a Kolorfesztiválon

  Tömegek futottak a Kolorfesztiválon

  Közel ezren vettek részt az idén hatodik alkalommal megrendezett kazincbarcikai Kolorfutáson, melynek a hagyományokhoz híven idén is a Kolorfesztivál adott otthont.