EUR: 327,39 Ft
CHF: 300,49 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb Eger

Kilencezer városkártyát igényeltek

Az Eger városkártya egy igazi sikertörténet. Folyamatosan, évről évre bővül a felhasználók köre: 2014 tavaszán adták ki az első kártyát, ezt követően egy hónap alatt 1000-et igényeltek. Őszre ez a szám 3000-re emelkedett. Évről évre egyre nagyobb az igény rá városunkban, mára már eljutottunk a 9000. darabhoz.

Folyamatosan bővül az elfogadóhelyek száma is: kezdetekben 70, majd rövid időn belül több mint száz 100 elfogadóhely volt. Jelenleg ez a szám 200 fölé emelkedett. Ez a kétirányú – felhasználókat és elfogadóhelyeket érintő – bővülés egyértelmű üzenet: a konstrukció vonzó és jól működik. Nagyon fontos a kártya megújítása – jelenleg 300 van folyamatban –, ugyanakkor sokan ezt még nem tették meg. Fontos tehát, hogy mindenki ellenőrizze, érvényes-e még a városkártyája.


A varoskartya.eger.hu oldalon néhány kattintással és egy banki utalással nagyon egyszerűen meg lehet újítani a plasztikkártyát és ismét, újabb két évre igénybe lehet venni valamennyi kedvezményt. Természetesen a Kossuth u. 28. szám alatti ügyfélszolgálaton, ügyintézői segítség mellett is megtehetik ugyanezt.

A tervek között szerepel, hogy rövid időn belül a Tourinform Irodában is kiváltható, megújítható lesz az Eger városkártya és így, a városi jegyirodaként is funkcionáló Tourinformban rögtön igénybe vehető lesz a sokrétű kedvezmény.


Ki igényelheti és mennyiért?

Az Eger városkártya egri állandó lakosoknak, az önkormányzat fenntartásában lévő intézmény, az önkormányzat többségi tulajdonában lévő gazdasági társaság, illetve az önkormányzat Polgármesteri Hivatala dolgozóinak és az egri székhelyű felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatóinak adható. A két évig érvényes kártya díja személyes igénylés esetén 1.200 Ft + Áfa, internetes igénylés esetén 1.000 Ft+ Áfa. A kártyadíj 50%-át kell megfizetniük a kiskorúaknak, a nappali tagozaton folytatott tanulmányokat igazolóknak, valamint a 65 éven felülieknek.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.

 • Történelmi időutazás

  Történelmi időutazás

  A Savaria Karnevál újkori történelmében huszadik alkalommal ölt római ruhát Szombathely ezen a hétvégén.