EUR: 332,35 Ft
CHF: 302,51 Ft
2019. október 14., hétfő
Helén

Egyéb X.kerület

Kinyit egy éjszakára a Fradi és az MTK stadionja

Másodszor tartják meg szeptember 6-án a Futball Éjszakája elnevezésű országos programsorozatot, amelyhez közel negyven első-, másod- és harmadosztályú labdarúgóklub csatlakozott.

Most megnézhetjük, mit rejt a közeli Fradi-stadion öltözője, vagy tesztelhetjük magunkat a különböző focis kihívásokban az MTK-pályán.


Végre bárki tizenegyest rúghat egy igazi stadionban

Tavaly 24 helyszínen közel húszezren vettek részt a mintegy 250 programon, és nagyon sok fiatalt szólított meg az akkor debütáló Futball Éjszakája elnevezésű rendezvény, ami a Múzeumok Éjszakája mintájára bepillantást enged a stadionokba, és különböző kísérőprogramokat kínál. A központi eseményt idén is az MTK Új Hidegkuti Nándor Stadionjában tartják, ahol a színész- és az újságíró-válogatott összecsapása zárja majd a programot. A közeli Groupama Aréna is kinyitja kapuit a civilek előtt, talán itt lesz a legnagyobb sor a különböző programokon.

Különböző mérésekkel figyelik majd a teljesítményt
( Fotó: Sáfár Tibor)

Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a stadionok, edzőközpontok kulisszái mögé, olyan sportfoglalkozásokon vehetnek részt, mint például kapusedzés, csatár- és technikai képzés, továbbá jelenlegi és volt labdarúgók, fizioterapeuták, táplálkozási tanácsadók és menedzserek részvételével zajló kerekasztal-beszélgetéseket hallgathatnak meg. Több klubtörténeti kiállítás is nyílik, máshol a már meglévőt tekinthetik meg a látogatók, de szerveznek X-box-, teqball- és tengóbajnokságot is. Van, ahol utánpótlástornát és/vagy felnőtt kispályás kupát is terveznek, és a legtöbb pályán villanyfényes gálamérkőzéssel zárul a program. A közeli csepeli stadion dicső múltja is megelevenedik szeptember elején egy éjszaka erejéig.

Átélhetjük, milyen kivonulni a pályára (fotó: MTI)

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.

 • Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Nyíregyházán, az evangélikus templomban emlékeztek az aradi vértanúk kivégzésének 170. évfordulóján. Több száz középiskolás diák, állami és egyházi vezetők, civil emberek gyűltek össze, hogy tisztelegjenek a kegyetlen ősz áldozatai előtt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.