2019. augusztus 23., péntek
Bence

Extra

Kőbányán újra szól a blues

Augusztus 17-én az Óhegy Parkban.„A hetedik Te magad légy”… mert immár 7. alkalommal lesz igazi fesztivál hangulat.

Kőbánya zenei múltja, jelene és reménybeli jövője nemcsak arra kötelez, hogy a fiatal tehetségekkel foglalkozzunk, nekik lehetőségeket kínáljunk, hanem arra is, hogy blues fesztivállal ünnepeljük meg az itt élő és az innen elszármazó zenészeket.


Bátran állíthatjuk, hogy Kőbánya a magyar blues szülőföldje. A magyar zenei élet kiválóságai kötődtek és kötődnek valamilyen módon Kőbányához. Itt születtek, vagy innen indult zenei pályájuk, Kőbányán aratták első sikereiket. A teljesség igénye nélkül: HOBO, Deák Bill Gyula, Póka Egon, Horváth Charlie, Nagy Feró, Szigeti Ferenc, Cserháti Zsuzsa, és Révész Sándor, valamint Závodi János akik a rendezvényen felelevenítik a PIRAMIS-éveket.

Póka Egon, aki D. Kovács Róbert Antal polgármesterrel együtt kitalálta a rendezvényt, elmondta, hogy a Kőbányai Zenei Stúdióban számtalan tehetséges énekest, zenészt nevelt és nevel most is. Büszke tanítványaira és büszkén vállalja kőbányai identitását.

„A blues egy életforma, egy életérzés – magával ragad, és nem ereszt”

hol? …mint mindig, most is Kőbányán, az Óhegy parkban.

mikor?…a zenei programok délután 14 órakor kezdődnek.

mi lesz a program? 14 órától folyamatosan szól a zene:

 • P.Kabi. Net
 • MÉGEGYKÖR
 • PÓKA EGON EXPERIENCE
 • DEÁK BILL GYULA
 • PIRAMIS ÉVEK-Révész-Závodi
 • TŰZIJÁTÉK

Műsorvezető: L. Dézsi Zoltán

A rendezvény valamennyi programja ingyenes. Fesztivál hangulat, WoodStock-i érzés. Plédet hozzatok magatokkal! A többiről mi gondoskodunk: a zene van, volt, lesz, mert a zene kell!

Egy kis előzetes:

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre az évre búcsúzik a Balatoni Nyár

  Erre az évre búcsúzik a Balatoni Nyár

  A hétvégén véget ér a Duna Televízió egyik legnépszerűbb szünidei műsora, a Balatoni Nyár. A magazinműsor idén közel 1500 vendéget fogadott, a műsorvezetők hatszáz beszélgetést vezényeltek le, érintve majdnem ezer témát.

 • Visszatér Radics Béla legendás gitárja

  Visszatér Radics Béla legendás gitárja

  Magyarországon Radics Béla volt az első, akinek hosszú haja volt és farmert hordott – állítja Kosik Kristóf, aki 14 év küzdelem után idén februárban kezébe vehette a rockzenész sok évvel ezelőtt eltűnt gitárját, a legendás bíbor Gibsont.

 • Rátonyi Kriszta hálás az exének

  Rátonyi Kriszta hálás az exének

  Kirobbanó formában van Rátonyi Kriszta. A csinos műsorvezető jól is érzi magát a bőrében, de mint mondja, külsejével nem mindig volt elégedett.

 • Holtan találták a hétvégén eltűnt sikeres filmproducert

  Holtan találták a hétvégén eltűnt sikeres filmproducert

  Megtalálták egy tóban Piotr Wozniak-Starak sikeres lengyel filmproducer holttestét. A férfit vasárnap hajnal óta keresték, miután kiderült, hogy motorcsónakjából beleesett a vízbe – közölte csütörtökön egy lengyel belügyminisztériumi illetékes.