2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Életmód

Konyhai tippek kolisoknak és albérletezőknek

A főiskolások és az egyetemisták  ősztől azzal szembesülnek, hogy már nem anyu főzi a vacsorát. Néhány alapötlet azonban megmenthet az előrecsomagolt műanyag ételek monotonitásától és a pénztárca-szivattyúzó pizzarendeléstől.

Melegszendvics
Négy-ötezer forintért szuper minőségű hordozható szendvicssütőt lehet vásárolni, ami bőven megéri a beruházást.
A baconnel vagy szeletelt paradicsommal megbolondított sajtos melegszendvics ebédre és vacsorára is kitűnő megoldás.


Joghurtos parfé
Zsírszegény natúr joghurtból, minimális mennyiségű gyümölcsből és egy kis müzliből vagy gabonapehelyből isteni reggelit, tízórait vagy uzsonnát varázsolhatunk. Csak össze kell keverni és már készen is van!

Saláta
Lassan nem létezik kolis étkezde friss salátabár nélkül. Aki figyeli a nagyáruházak akcióit és a helyi piac kínálatát, az igencsak jutányos áron juthat zöldségekhez.


Rizs, bármivel
Fehér rizs, barna rizs, vadrizs, bármilyen hús és bármilyen zöldség. A rizsalapú fogások tárháza gyakorlatilag végtelen, csak össze kell válogatni a kedvenc összetevőket.

Paradicsomos tészta
Egy csomag száraz tészta – lehetőleg teljes kiőrlésű – és egy paradicsomkonzerv, némi sajttal kiegészítve. Ennyi a tudomány. Hússal és különböző zöldségekkel feldobható.

Kuszkusz vagy bulgur

Elkészítésükhöz csak egy kevés forró vízre van szükség. A kuszkuszból tetszés szerint lehet levesbetét, köret, de nagyon jól megállja a helyét egy tartalmas salátában, tölteléknek is kitűnő: tehetjük gombába vagy paradicsomba. Sőt még desszertté is változtathatjuk, ha kevés aszalt gyümölccsel és mézzel keverjük el.

Konzervek

A konzervek jó partnerek: nem igényelnek hűtést, sokáig elállnak, egy-egy nagyobb akció keretén belül beszerezhetőek, és alapvetően rengeteg étel készíthető belőlük. A konzervzöldségek levesek, raguk, főzelékek alapját képezhetik, ezenkívül jól kiegészíthetik a különféle tojásos fogásokat, remek színt és ízt visznek a rizses, tésztás fogásokba. Ezen a vonalon mozogva készülhet kukoricaleves, babfőzelék, hagymás- vagy csilis bab a konzervek tartalmából.

Kapcsolódó Cikkek

 • A magyar csokinak nincs párja a világon

  A magyar csokinak nincs párja a világon

  Zala Judit és Zala Viktor, a Sweetic Csokoládé Manufaktúra tulajdonosai a legrangosabb gasztronómiai világversenyen, a Great Taste Awardson nyerték meg a három aranycsillagot, ami azt jelenti, hogy bonbonjukat minden bíró a legjobbnak ítélte.

 • Sztárparádé volt idén nyáron Budapesten

  Sztárparádé volt idén nyáron Budapesten

  Az idei Budapesti Nyári Fesztivál ebben a szezonban  összesen 120 produkcióval és programmal szórakoztatta a közönséget. A Margitszigeti- és a Városmajori Szabadtéri Színpadon, az interaktív meseszínpadon, a Szent Margit romoknál és a margitszigeti műemlék Víztoronyban megfordultak nemzetközi és haza művészek egyaránt.

 • Enyhült a szezonális munkaerőhiány

  Enyhült a szezonális munkaerőhiány

  Még mindig több tízezer dolgozóra lenne szükség, de idén az agráriumban és a turizmusban is el kezdett csökkenni a munkaerőhiány a nyári idénymunkaszezonban – írta a Világgazdaság szakmai szervezetek vezetőire hivatkozva.