2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Életmód

Konyhai trükkök kolisoknak

A főiskolások és egyetemisták ősztől azzal szembesülnek, hogy már nem anyu főzi a vacsorát. Néhány alapötlet azonban megmenthet az előre csomagolt „műanyag” ételek monotonitásától és a pénztárca-szivattyúzó pizzarendeléstől.

Profimedia, Hoxton

 1. Pár ezer forintért szuper minőségű hordozható szendvicssütőt lehet vásárolni. A baconnel vagy szeletelt paradicsommal megbolondított sajtos melegszendvics ebédre és vacsorára is kitűnő megoldás.
 2. Fehér rizs, barna rizs, vadrizs, bármilyen hús és bármilyen zöldség. A rizsalapú fogások tárháza gyakorlatilag végtelen, csak össze kell válogatni a kedvenc összetevőket.
 3. Egy csomag száraz tészta és egy paradicsomkonzerv, némi sajttal kiegészítve. Ennyi a tudomány. Hússal és különböző zöldségekkel feldobható.
 4. A kuszkusz vagy bulgur elkészítéséhez csak egy kevés forró vízre van szükség. A kuszkuszból tetszés szerint lehet levesbetét, köret, de nagyon jól megállja a helyét egy tartalmas salátában, valamint tölteléknek is kitűnő: tehetjük gombába vagy paradicsomba. Sőt még desszertté is változtathatjuk, ha elkeverjük kevés aszalt gyümölccsel és mézzel.
 5. A konzervek jó partnerek: nem igényelnek hűtést, sokáig elállnak, egy-egy nagyobb akció keretében beszerezhetők, és alapvetően rengeteg étel készíthető belőlük. A konzervzöldségek levesek, raguk, főzelékek alapjai lehetnek, így többek között kukoricaleves, babfőzelék, hagymás vagy csilis bab készülhet belőlük.

Kapcsolódó Cikkek

 • A magyar csokinak nincs párja a világon

  A magyar csokinak nincs párja a világon

  Zala Judit és Zala Viktor, a Sweetic Csokoládé Manufaktúra tulajdonosai a legrangosabb gasztronómiai világversenyen, a Great Taste Awardson nyerték meg a három aranycsillagot, ami azt jelenti, hogy bonbonjukat minden bíró a legjobbnak ítélte.

 • Sztárparádé volt idén nyáron Budapesten

  Sztárparádé volt idén nyáron Budapesten

  Az idei Budapesti Nyári Fesztivál ebben a szezonban  összesen 120 produkcióval és programmal szórakoztatta a közönséget. A Margitszigeti- és a Városmajori Szabadtéri Színpadon, az interaktív meseszínpadon, a Szent Margit romoknál és a margitszigeti műemlék Víztoronyban megfordultak nemzetközi és haza művészek egyaránt.

 • Enyhült a szezonális munkaerőhiány

  Enyhült a szezonális munkaerőhiány

  Még mindig több tízezer dolgozóra lenne szükség, de idén az agráriumban és a turizmusban is el kezdett csökkenni a munkaerőhiány a nyári idénymunkaszezonban – írta a Világgazdaság szakmai szervezetek vezetőire hivatkozva.