EUR: 360,73 Ft
CHF: 340,61 Ft
2020. április 01., szerda
Hugó

Belföld

Kósa: Az ellenzék hatalmas kudarccal indul a választáson

Az ellenzék teljes összefogásra vonatkozó stratégiája megbukott, hatalmas kudarccal indulnak az önkormányzati választáson, és míg a kormánypártokat az építkezés, addig az ellenzéket háborúskodás, békétlenség, gyűlölet jellemzi – jelentette ki Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke szombaton, a kampány első napján tartott budapesti sajtótájékoztatóján.

A Fidesz-KDNP az építkezés, a fejlődés pártján áll, amit együttműködéssel lehet elérni, nem pedig úgy, hogy “elkezdünk háborút vívni az egyébként 2022-ig nyilvánvalóan hivatalban lévő kormánnyal” – mondta.


Kósa Lajos kifejtette: az ország népességének 78 százaléka lakik olyan helyen, ahol lesz fideszes vagy Fidesz által támogatott polgármesterjelölt. A 10 ezer lakosnál népesebb 169 településen mindenhol lesz fideszes vagy a kormánypárt által támogatott polgármesterjelölt – közölte, úgy értékelve, hogy a Fidesz – szemben a többi induló szervezettel – teljes országos lefedettséget tud maga mögött.

Arról is beszélt, hogy az ellenzék a 10 ezernél több lakosú települések mindegyikében akart közös polgármesterjelöltet állítani, ám a jelenlegi számok azt mutatják, csak 53 ilyen helységben van az ellenzék által állított, illetve támogatott jelölt, és mindössze 31 ilyen településen van egy az egy elleni felállás.


A politikus értékelése szerint “az ellenzék stratégiája megbukott (…), az ellenzék hatalmas és teljes kudarccal indul a választásokon”. “Bárki is kotyvasztotta ezt össze”, ez egy nagyon súlyos kudarc – fogalmazott.

Az önkormányzati választás a harmadik olyan országos szavazás lesz, amelyen az ellenzék stratégiája a teljes összefogásra alapul – mondta Kósa Lajos. Jelezte ugyanakkor, hogy ez sem a tavalyi országgyűlési, sem az idei európai parlamenti választáson nem valósult meg, és “a józan ész szabályai szerint” most sem az néz ki, hogy megvalósították volna az együttműködést.

A kampányfőnök arról is beszámolt, hogy a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjei közül elsőként a miskolci Alakszai Zoltán adta le a szükséges támogató aláírásokat.

A nyugdíjasok rezsiutalványával kapcsolatos kérdésre Kósa Lajos azt mondta: a kampány kedvéért “nem kell abbahagyni” a magyaroknak kedvező lépéseket.

Kósa: A Fidesz-KDNP építkezést, az ellenzék békétlenséget kínál

Míg a kormánypártok építkezést és fejlődést kínálnak, az ellenzék békétlenséget ajánl a választópolgároknak, akiknek e két lehetőség között kell dönteniük az októberi önkormányzati voksoláson – jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjúban Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke, aki komoly indulatokra és hazugságokra számít az ellenzéki pártoktól a most kezdődő kampányidőszakban.

A szombati lapszámban megjelent cikkben Kósa Lajos úgy vélekedett, hogy sok dezinformációs kísérlet várható az ellenzéki pártok részéről.

Azt mondta, nem lehet előre kiszámítani, hogy mely témákat erőltetik majd az ellenfeleik, “hiszen eddig is összevissza beszéltek és helyezkedtek”.

A kampányfőnök szerint az ellenzék üzeneteiben az a közös vonulat, hogy “váltsuk le Orbán Viktort és a Fidesz-KDNP-kormányt”. Ez azonban az önkormányzati választásokra nem megfelelő, hiszen a voksoláson nem születhet olyan eredmény, ami a kormány státusát érintené, mert helyhatósági választásokról van szó – emelte ki.

Kósa Lajos azt hangoztatta, hogy ők építkezni akarnak. Szépítenék és jobbá tennék a magyarországi településeket annak a programnak megfelelően, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök hirdetett meg, amikor azt mondta, hogy 2030-ra a magyar életszínvonal érje utol az európai uniós élvonalét. Ehhez összefogásra van szükség: szövetséget kell kötni a választókkal – tette hozzá.

Közölte: azt üzenik az állampolgároknak, hogy “ne adják a településük irányítását a Gyurcsány Ferenc és pártja, a Demokratikus Koalíció vezette ellenzék kezébe, mert azon az oldalon békétlenség van, háború és folyamatos gyűlölködés”.

A kampányfőnök jelezte, hogy mintegy 3200 önkormányzat van Magyarországon, és ők csaknem 1200 településen indítanak vagy támogatnak polgármesterjelöltet. A verseny sok helyütt szoros lehet, de számtalan településen fölényes győzelmet arathatnak – vélekedett.

Arra biztatják a választókat, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjeit támogassák a szavazatukkal – közölte Kósa Lajos, megjegyezve: nyolcmillióan élnek olyan településen, ahol fideszes jelöltre lehet voksolni, amivel toronymagasan ők kínálják “a legtöbb lehetőséget”.

Az ellenzéki összefogást a gyűlölet tartja össze, “és ez meg is látszik rajta” – jelentette ki. Ez “nem valódi együttműködés, hanem békétlenkedő, reménytelen és sikertelenségre ítélt politikai erőknek valamiféle kooperációja” – hangoztatta.

Kérdésre felelve a kampányfőnök azt mondta, fel vannak rá készülve, hogy sok helyen az ellenzék taktikája az lesz: magát “függetlennek valló és konzervatívnak feltüntetni próbáló” jelölt mögé áll be. Úgy vélekedett, nem kell mást tenni, mint felkeresni a választók mindegyikét, és figyelmeztetni erre.

Hozzáfűzte, hogy az önkormányzati választásokon a helyi lakosok legtöbbször személyesen ismerik a jelölteket, tehát hiába indul el például egy MSZP-s civilként, az emberek pontosan tudják róla, hogy kicsoda.

“Helyben aztán végképp nem szabad a választópolgárokat lebecsülni” – jelentette ki Kósa Lajos a Magyar Nemzetnek.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Itt kérhetünk segítséget a járvány idején

    Itt kérhetünk segítséget a járvány idején

    A Lokál összegyűjtötte, hogy a 23 budapesti kerületben hol kérhetünk segítséget. Fontos ugyanakkor, hogy összefogjunk, így aki teheti, maga is segítse a környezetében élő idős hozzátartozóit, ismerőseit vagy akár a szomszédját, például azzal, hogy bevásárol.

  • Mától változik a BKK-járatok menetrendje

    Mától változik a BKK-járatok menetrendje

    Április-1-én szerdán, új érvényes menetrendet léptet életebe a Budapesti Közlekedési Központ(BKK), mivel a járvány elleni intézkedések hatására 80-90 százalékkal visszaesett az utasforgalom. Alapvetően a szombati menetrend lesz érvényben, azonban csúcsidőben és a nagyobb forgalmat lebonyolító vonalakon, a forgalomhoz mérten sűrű járatindulásra lehet számítani.