EUR: 331,54 Ft
CHF: 303,24 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Sport

Kovács Katalin: Át kell élni a vb minden pillanatát

Kovács Katalin nosztalgikus érzésekkel a szívében indult családjával Szegedre, a kajak-kenu vb-re. A 31-szeres világbajnok felidézheti a szegedi élményeket, és talán a versenyek hangulata nyomán nagyobbik lánya is követi majd az anyai példát.

Annál is inkább, mert a háromszoros olimpiai bajnok mama annyi szépet és jót kapott a sportágtól, hogy örömmel venné, ha egyszer majd a kis Luca is részese lehetne ennek.


– Hála istennek, Luca nagyon mozgékony gyerek, most az úszás, a torna, a bringázás és a görkori érdekli, de a kajakozást nem akarom erőltetni, majd ő maga eldönti, követi-e a példámat – árulta el a Lokálnak a kétgyermekes kajakkirálynő, Kovács Katalin, és hozzátette, a világbajnokság résztvevőinek a legszívesebben azt tanácsolná, hogy csakúgy mint aktív pályafutása során ő is tette, éljék át a versenyzés minden pillanatát, egészséges izgalmát, és ha alkalom adódik rá, a sikereket is. – Igaz, a mostani világbajnokságon nem is annyira az éremszerzés, sokkal inkább a tokiói olimpiai kvóták megszerzése áll a középpontban. Bár máig élő emlékeim szerint a szegedi közönség buzdítása óriási erőt adhat a vízen lévőknek.

Minden idők legeredményesebb női kajakozója nem nagyon szeret jóslásokba bocsátkozni, nem is vette számba az esélyeket, csak annyit jegyzett meg, hogy nyilván a lányok eredményesebbek lesznek, hiszen egy sikeres generációról van szó, és az utóbbi idők nagy versenyein bebizonyosodott, hogy mostanában a gyengébb nem az „erősebb” a pályán.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Az építőipar jelentősen hozzájárul a gazdasági növekedéshez

    Az építőipar jelentősen hozzájárul a gazdasági növekedéshez

    A júliusban visszatért lendület ellenére a későbbiekben változékonyan alakulhat az építőipar teljesítménye, de a jelek szerint a harmadik negyedévben is az első félévihez hasonló, 1 százalékpont körüli mértékben járulhat hozzá a gazdaság (GDP) növekedéséhez – így értékelték az MTI-nek nyilatkozó elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken kiadott adatait.

  • Messi kritizálta a Barcát Neymar miatt

    Messi kritizálta a Barcát Neymar miatt

    Odaszúrt a Barcelona vezetőségének Lionel Messi. A Marca című spanyol lapnak adott interjújában annak a véleményének adott hangot, hogy a klub nem biztos, hogy mindent megtett Neymar szerződtetéséért.