2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Belföld

Újra tarolt az új Néprajzi Múzeum épülete

A magyar közönség is imádja az új Néprajzi Múzeumot, amely a világ legjobb középületének járó díj után egy újabb elismerést zsebelhetett be.

A közönség díját is elnyerte a Liget Budapest Projekt keretében megvalósuló Néprajzi Múzeum épületének terveiért Ferencz Marcel Ybl- és Pro Architectura díjas építész a Műcsarnokban ötévente megrendezett TÉR /// ERŐ | II. Építészeti Nemzeti Szalon záróeseményén.


A Műcsarnokban komoly szakmai és közönségérdeklődés mellett lezajlott, négy hónapig tartó kiállítást 20 ezren látták. A tárlaton a kimagasló hazai építészeti eredmények bemutatása mellett különös hangsúlyt kapott az építészeti tér létrehozásában egyre fontosabbá váló közösségi erő. A közösségformálás egyik modern tereként mutatkozott be a Városliget „kapujában”, a korábbi felszíni parkoló helyén épülő Néprajzi Múzeum is.

A múzeum a világ legjobb középülete díját, valamint a World’s Best Architecture kitüntetést nyerte el tavaly decemberben a világ egyik legrangosabb ingatlanszakmai nemzetközi versenyén, az International Property Awardson. Az elismerés Magyarország számára történelmi jelentőségű, hiszen először lett a világ legjobbja magyar középület, amiről nyolcvan nemzetközi szakemberből álló zsűri döntött.

Kapcsolódó Cikkek