2019. november 18., hétfő
Jenő

Egyéb Miskolc

Kreatív pályaművek Lillafüreden

Lezárult a „Hulladékból hasznosat” címmel meghirdetett alkotói pályázat értékelése. Az Északerdő Zrt. általános iskolások fából, papírból, textilből vagy fémből és egy szabadon választott alapanyagból készült alkotásait várta.

A pályázat várakozáson felüli, rendkívüli eredményt hozott, csaknem kétszáz alkotást küldtek be a gyerekek. A kiírás eredeti címét akár meg is változtathatnánk: „Hulladékból hasznosat, szépet”. Több kedves ötlet valósult meg ugyanis a gyermekek igyekezetét tükrözve, nagyon sok jól kidolgozott, kreatív használati tárgy, lakásdíszítő elem érkezett.


Hulladékból hasznosat, szépet

Az értékelés megtörtént, a legsikeresebbek megtekinthetők a Lillafüredi Ökoturisztikai Központban, valamint az ezekről készült fotók az erdőgazdaság internetes oldalán. Az eredményhirdetés szeptember végén lesz, amire a legtöbb pályamunkát beküldő iskolákat is meghívják – tájékoztatott Rencsiné Ágh Márta, az Északerdő Zrt. humánpolitikai osztályvezetője, az erdei iskolai programok koordinátora.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.