EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Egyéb XIII.kerület

Látványos futballshow költözött a Béke térre

A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.

Hogy mi az a teqball?
Egy új, futballalapú sport, amely kiválóan alkalmas a technikai tudás, a koncentrációs készség és az állóképesség fejlesztésére. A speciálisan meghajlított asztalon zajló játék a labdarúgás legtisztább válfaja, mivel a játékosok között nincs fizikai kontaktus. Ezáltal az ütközésekből, durva belépőkből származó sérüléseket teljesen ki lehet zárni egy teqballmérkőzésen vagy az edzés során. Emellett a szabályoknak megfelelően az asztalt sem lehet megérinteni, ami szintén csökkenti a sérülésveszélyt. A teqball nem versenytársa a futballnak, éppen ellenkezőleg. Használata magabiztossá teszi a játékost, tökéletesíti a levegő-levegő játékot, és fejleszti a döntéshozatali képességet, továbbá azt is, hogy az úgynevezett „első érintés” tökéletesebbé váljon, ami a mai gyors játékstílushoz elengedhetetlen a futballban. Mindezt most azok is átélhették, akik kilátogattak a Béke térre.


Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.