EUR: 327,39 Ft
CHF: 300,49 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb XIII.kerület

Látványos futballshow költözött a Béke térre

A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.

Hogy mi az a teqball?
Egy új, futballalapú sport, amely kiválóan alkalmas a technikai tudás, a koncentrációs készség és az állóképesség fejlesztésére. A speciálisan meghajlított asztalon zajló játék a labdarúgás legtisztább válfaja, mivel a játékosok között nincs fizikai kontaktus. Ezáltal az ütközésekből, durva belépőkből származó sérüléseket teljesen ki lehet zárni egy teqballmérkőzésen vagy az edzés során. Emellett a szabályoknak megfelelően az asztalt sem lehet megérinteni, ami szintén csökkenti a sérülésveszélyt. A teqball nem versenytársa a futballnak, éppen ellenkezőleg. Használata magabiztossá teszi a játékost, tökéletesíti a levegő-levegő játékot, és fejleszti a döntéshozatali képességet, továbbá azt is, hogy az úgynevezett „első érintés” tökéletesebbé váljon, ami a mai gyors játékstílushoz elengedhetetlen a futballban. Mindezt most azok is átélhették, akik kilátogattak a Béke térre.


Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.

 • Történelmi időutazás

  Történelmi időutazás

  A Savaria Karnevál újkori történelmében huszadik alkalommal ölt római ruhát Szombathely ezen a hétvégén.