EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 08., szombat
László

Egyéb Hódmezővásárhely

Lázár: Vérlázító a szemétbotrány

Lázár János országgyűlési képviselő vérlázítónak tartja Márki-Zay szemétbotrányát. A fideszes politikus szerint súlyos korrupció, hogy busás haszonért eladták a vásárhelyiek jövőjét, veszélyeztetik az itt élők egészségét.

Azonnali hatállyal leállítaná az ismeretlen összetételű, több ezer tonnányi olasz szemét Hódmezővásárhelyre szállítását a térség országgyűlési képviselője. Lázár János – aki először szólalt meg Márki-Zay Péter, a lakosság kedélyét hetek óta borzoló, szemétbotrányában – kijelentette: haladéktalanul nyilvánosságra kell hozni a külföldi hulladék beszállítását lehetővé tevő szerződéseket, mert a városban élőknek joguk van tudni, milyen szeméttel öntik őket nyakon, és ki mennyi pénzt keres ezen a bizniszen.


– Márki-Zay lényegében nemzetközi szemétlerakót csinált Hódmezővásárhelyből. Ez a lényege a gazdasági programjuknak, az elmúlt másfél évben ennyit tudtak letenni az asztalra: jó pénzért átveszik az olaszok szemetét, miközben Vásárhelyen az emberek egészségét és jövőjét kockáztatják azzal, hogy ezt a hulladékot itt rakják le, és tárolják évtizedeken vagy akár évszázadokon keresztül – mutatott rá. Hozzátette: a szemétbotrány mindenképpen a polgármester teljes alkalmatlanságát bizonyítja, akkor is, ha nem tudott a dologról, akkor is, ha hozzájárult vagy csendben eltűri.

– Eladni a város szabad hulladéklerakó kapacitását, veszélyeztetni az emberek egészségét, külföldi szemetet befogadni Hódmezővásárhelyre: óriási bűn, és valakinek óriási üzlet. Ez az igazi korrupció! Derüljön ki, kik és mennyiért adták el Vásárhely jövőjét! – sürgette Lázár.

Bűn idehozni külföldi szemetet, a sajátunkat kellene jól kezelni – véli Lázár.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.