2019. november 15., péntek
Albert, Lipót

Egyéb Hódmezővásárhely

Lázár: Vérlázító a szemétbotrány

Lázár János országgyűlési képviselő vérlázítónak tartja Márki-Zay szemétbotrányát. A fideszes politikus szerint súlyos korrupció, hogy busás haszonért eladták a vásárhelyiek jövőjét, veszélyeztetik az itt élők egészségét.

Azonnali hatállyal leállítaná az ismeretlen összetételű, több ezer tonnányi olasz szemét Hódmezővásárhelyre szállítását a térség országgyűlési képviselője. Lázár János – aki először szólalt meg Márki-Zay Péter, a lakosság kedélyét hetek óta borzoló, szemétbotrányában – kijelentette: haladéktalanul nyilvánosságra kell hozni a külföldi hulladék beszállítását lehetővé tevő szerződéseket, mert a városban élőknek joguk van tudni, milyen szeméttel öntik őket nyakon, és ki mennyi pénzt keres ezen a bizniszen.


– Márki-Zay lényegében nemzetközi szemétlerakót csinált Hódmezővásárhelyből. Ez a lényege a gazdasági programjuknak, az elmúlt másfél évben ennyit tudtak letenni az asztalra: jó pénzért átveszik az olaszok szemetét, miközben Vásárhelyen az emberek egészségét és jövőjét kockáztatják azzal, hogy ezt a hulladékot itt rakják le, és tárolják évtizedeken vagy akár évszázadokon keresztül – mutatott rá. Hozzátette: a szemétbotrány mindenképpen a polgármester teljes alkalmatlanságát bizonyítja, akkor is, ha nem tudott a dologról, akkor is, ha hozzájárult vagy csendben eltűri.

– Eladni a város szabad hulladéklerakó kapacitását, veszélyeztetni az emberek egészségét, külföldi szemetet befogadni Hódmezővásárhelyre: óriási bűn, és valakinek óriási üzlet. Ez az igazi korrupció! Derüljön ki, kik és mennyiért adták el Vásárhely jövőjét! – sürgette Lázár.

Bűn idehozni külföldi szemetet, a sajátunkat kellene jól kezelni – véli Lázár.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.