2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Egyéb Eger

Megoldás a munkaerőhiányra

A szakemberhiányra próbál megoldást találni a Nyitott Tanulási Központok Hálózata. Az általában 20 órás, a dolgozó emberek mindennapi elfoglaltságába is beilleszthető felnőttképzés célja, hogy a munkavállalók minél több lábon tudjanak állni, illetve, hogy segítse a növekvő munkaerőhiány áthidalásában a munkaadókat.

– Az ország 52 helyszínén, köztük Egerben is elérhető a Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért nevű szervezet Nyitok projektje. Az egyedülálló program keretében olyan képzések elvégzésére nyílik lehetőség, amelyek azonnal használható, versenyképes tudást biztosítanak a 16 és 64 év közti magánszemélyek és kkv-munkavállalók számára – ismertette Papp Viktor, a Nyitok program szakmai koordinátora.

Habis László polgármester üdvözölte azt a lehetőséget, hogy az egri lakosok is felnőttkorban tovább tudják képezni magukat ezzel a társadalmi hasznosságukat és önbecsülésüket növelve.

Kapcsolódó Cikkek

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Játszótér is lesz a laktanya helyén

  Játszótér is lesz a laktanya helyén

  A volt Vay Ádám laktanya területén Európai uniós pályázatból, mintegy 1,7 milliárd forintból rehabilitálják a 163 ezer négyzetmétert érintő területet. A volt parancsnoki épületet felújítják, parkolókat, utakat hoznak létre, fásítás és parkosítás történik meg.