2020. augusztus 15., szombat
Mária

Egyéb V.kerület

Méltó módon ünnepelni

A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre. De honnan lehet nemzeti lobogót beszerezni? A belvárosban az önkormányzattól lehetett igényelni ingyen.

Sikeres kezdeményezésnek bizonyult, hogy Belváros Önkormányzata a március 15-i ünnep előtt lehetőséget hirdetett az V. kerületi társasházak számára: ingyenesen igényelhettek nemzeti lobogót. A siker bizonyítéka egy szám: 451 – ennyi társasház élt a lehetőséggel.


A Szemere utca 10. szám alatti társasház közösségének Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester és a körzet képviselője, Vajda Sándorné személyesen adta át és helyezte ki a homlokzatra a nemzeti lobogót

A nemzeti ünnepek méltóságát és szépségét növeli, ha a közintézményekkel együtt a lakóházakra is kikerülnek a piros–fehér–zöld zászlók. Ilyesmit azonban nem lehet bármelyik hipermarketben beszerezni, és a látvány szempontjából szerencsés az is, ha a kitett lobogók méretben, kivitelezésben egységesek. Belváros Önkormányzata a beszerzésben és az egységes kép kialakításában is igyekezett segíteni a márciusban meghirdetett kezdeményezéssel.

– A főváros történelmi belvárosának polgármestereként különösen fontosnak tartom, hogy méltó módon emlékezzünk meg nemzeti ünnepeinken – fogalmazott ezzel kapcsolatban Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester.

Az említett 451 magas szám, de a kerületi társasházak száma ennél több. Ezért augusztus 20. közeledtével, Szent István király és a keresztény magyar állam alapításának ünnepnapja alkalmából az önkormányzat meghosszabbította az igénylés határidejét, és azok a társasházak, amelyek márciusban nem éltek a lehetőséggel, most ingyenesen juthattak hozzá a zászlókhoz. Az idei ünnepen már ezek kerülnek ki a homlokzatokra.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.