EUR: 336,31 Ft
CHF: 314,10 Ft
2020. január 26., vasárnap
Paula, Vanda

Egyéb V.kerület

Méltó módon ünnepelni

A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre. De honnan lehet nemzeti lobogót beszerezni? A belvárosban az önkormányzattól lehetett igényelni ingyen.

Sikeres kezdeményezésnek bizonyult, hogy Belváros Önkormányzata a március 15-i ünnep előtt lehetőséget hirdetett az V. kerületi társasházak számára: ingyenesen igényelhettek nemzeti lobogót. A siker bizonyítéka egy szám: 451 – ennyi társasház élt a lehetőséggel.


A Szemere utca 10. szám alatti társasház közösségének Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester és a körzet képviselője, Vajda Sándorné személyesen adta át és helyezte ki a homlokzatra a nemzeti lobogót

A nemzeti ünnepek méltóságát és szépségét növeli, ha a közintézményekkel együtt a lakóházakra is kikerülnek a piros–fehér–zöld zászlók. Ilyesmit azonban nem lehet bármelyik hipermarketben beszerezni, és a látvány szempontjából szerencsés az is, ha a kitett lobogók méretben, kivitelezésben egységesek. Belváros Önkormányzata a beszerzésben és az egységes kép kialakításában is igyekezett segíteni a márciusban meghirdetett kezdeményezéssel.

– A főváros történelmi belvárosának polgármestereként különösen fontosnak tartom, hogy méltó módon emlékezzünk meg nemzeti ünnepeinken – fogalmazott ezzel kapcsolatban Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester.

Az említett 451 magas szám, de a kerületi társasházak száma ennél több. Ezért augusztus 20. közeledtével, Szent István király és a keresztény magyar állam alapításának ünnepnapja alkalmából az önkormányzat meghosszabbította az igénylés határidejét, és azok a társasházak, amelyek márciusban nem éltek a lehetőséggel, most ingyenesen juthattak hozzá a zászlókhoz. Az idei ünnepen már ezek kerülnek ki a homlokzatokra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.