EUR: 327,36 Ft
CHF: 300,58 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb Dunaújváros

Mirtill a világ legjobbjai között

Bakuban rendezték meg az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF), amelyen a dunaújvárosi tornász, Makovits Mirtill is érdekelt volt. Török Dániel tanítványa a magyar válogatott tagjaként Szujó Hannával képviselte hazánkat Azerbajdzsán fővárosában. A Dunaferr SE tehetsége a csapatselejtezőn a középmezőnyben végezve jutott be a fináléba, így izgatottan várhatta a többnapos megmérettetés következő versenynapját a bakui világversenyen.

A gerendán és felemás korláton bemutatott gyakorlatai ugyan nem sikerültek tökéletesen, ennek ellenére sikerült bekerülnie az egyéni döntőbe, ahol a tizedik helyig jutott. A Dunaferr SE kiválósága a junior-világbajnokságon nyújtott teljesítményével győzte meg a tornaszakág vezetőségét arról, hogy Szujó Hanna mellett ő méltó arra, hogy az EYOF-en képviselje a magyar színeket. Makovits Mirtill idei éve kiemelkedően jól sikerült, hiszen korábban a Budapesten rendezett ifjúsági országos bajnokságon aranyéremmel gazdagította gyűjteményét, éppen válogatottbeli csapattársát, a békéscsabai színekben versenyző Szujó Hannát előzve meg az egyéni összetett értékelésében.


Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.

 • Történelmi időutazás

  Történelmi időutazás

  A Savaria Karnevál újkori történelmében huszadik alkalommal ölt római ruhát Szombathely ezen a hétvégén.