2019. november 22., péntek
Cecília

Sport

Német Nagydíj: Az Alfa Romeo nem fogadja el a büntetést, fellebbez

A Forma-1-es Alfa Romeo-csapat fellebbezést nyújtott be versenyzői, Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi németországi büntetése ellen.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) órákkal a vasárnapi Német Nagydíj után jelentette be, hogy a hetedik helyezett finn Räikkönent és a nyolcadik olasz Giovinazzit 30 másodperces büntetéssel sújtották, mert a kuplungok nyomatéka a rajtnál nem felelt meg az előírásoknak. Mindez azt jelentette, hogy módosult a végeredmény, mindketten elveszítették a pontjaikat, az eredetileg 11. helyezett Lewis Hamilton kilencedik lett, ezzel két pontot kapott, a lengyel Robert Kubica pedig az első pontját szerezte tavaszi visszatérése óta, sőt ez a Williams első pontja a mostani szezonban.


Frederic Vasseur csapatfőnök elmondta, a probléma az állórajt előtt, a biztonsági autó vezetésével megtett első néhány körben alakult ki, arra a csapatnak nem volt befolyása.

“Tiszteletben tartjuk az FIA eljárását és a versenybíróság munkáját, de hiszünk benne, hogy a bizonyítékaink és az érveink hatásosak lesznek” – közölte.

Kapcsolódó Cikkek