EUR: 325,43 Ft
CHF: 299,73 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Egyéb Eger

Népszerű a Markhot kórház a fiatal orvosok körében

Idén szeptemberben már közel hatvan rezidens és szakorvosjelölt dolgozik majd a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben. Az intézmény orvosi körökben is egyre népszerűbb.

Az utóbbi néhány évben vonzóvá vált az egri kórház az orvosi egyetemekről kikerülő fiatalok számára, köszönhetően az országosan is egyedülálló Dr. Ringelhann Béla-ösztöndíjnak és a szakmai fejlődést segítő kórházi feltételeknek. Ez utóbbit nagymértékben támogatja a pályázati úton megvalósuló  úgynevezett skill-labor kialakítása. Országosan az orvosi egyetemeken fejlesztik és 16 megyei kórházban hoznak létre – összességében 8 milliárd forint felhasználásával – úgynevezett skill-, vagyis szimulációs gyakorlólaborokat, amelyek orvostanhallgatók, orvosok és szakdolgozók gyakorlati képzését segítik. A projekt koordinátora az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.


A program keretében a Markhot Ferenc Kórház mintegy 150 millió forint értékű orvostechnikai, ápolási, illetve gyógyászati segédeszközöket és orvosi bútorokat kapott. A nagyszabású fejlesztéssel a helyiségek kialakítása után 250 négyzetméteren olyan demonstrációs, szimulációs egység jön létre, amely lehetőséget biztosít különböző diagnosztikai és gyógyító beavatkozások, valamint ápolási, szakápolási, szakasszisztensi feladatok gyakorlására. Ez segíti az orvosképzést, valamint a szak- és továbbképzésben részt vevő egészségügyi dolgozók oktatását. Lehetőség nyílik az általános orvosi és szakorvosi gyakorlat alapvető fogásainak hatékony elsajátítására, az érkanülálástól a szülészeti ultrahang-vizsgálatokon keresztül a legkorszerűbb laparoszkópos beavatkozások gyakorlására szimulációs fantomokon. Ezáltal megvalósul a gyakorlati oktatás minőségének emelése, ami a Markhot Ferenc Kórház mint oktatókórház számára kiemelten fontos. A kórházban Intézeti Oktatásszervező Csoport működik, amely a gyakorlatukat töltő orvosok, ápolók gyakorlatait szervezi, segíti, koordinálja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Játszótér is lesz a laktanya helyén

  Játszótér is lesz a laktanya helyén

  A volt Vay Ádám laktanya területén Európai uniós pályázatból, mintegy 1,7 milliárd forintból rehabilitálják a 163 ezer négyzetmétert érintő területet. A volt parancsnoki épületet felújítják, parkolókat, utakat hoznak létre, fásítás és parkosítás történik meg.