EUR: 344,86 Ft
CHF: 320,82 Ft
2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Egyéb Eger

Népszerű a Markhot kórház a fiatal orvosok körében

Idén szeptemberben már közel hatvan rezidens és szakorvosjelölt dolgozik majd a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben. Az intézmény orvosi körökben is egyre népszerűbb.

Az utóbbi néhány évben vonzóvá vált az egri kórház az orvosi egyetemekről kikerülő fiatalok számára, köszönhetően az országosan is egyedülálló Dr. Ringelhann Béla-ösztöndíjnak és a szakmai fejlődést segítő kórházi feltételeknek. Ez utóbbit nagymértékben támogatja a pályázati úton megvalósuló  úgynevezett skill-labor kialakítása. Országosan az orvosi egyetemeken fejlesztik és 16 megyei kórházban hoznak létre – összességében 8 milliárd forint felhasználásával – úgynevezett skill-, vagyis szimulációs gyakorlólaborokat, amelyek orvostanhallgatók, orvosok és szakdolgozók gyakorlati képzését segítik. A projekt koordinátora az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.


A program keretében a Markhot Ferenc Kórház mintegy 150 millió forint értékű orvostechnikai, ápolási, illetve gyógyászati segédeszközöket és orvosi bútorokat kapott. A nagyszabású fejlesztéssel a helyiségek kialakítása után 250 négyzetméteren olyan demonstrációs, szimulációs egység jön létre, amely lehetőséget biztosít különböző diagnosztikai és gyógyító beavatkozások, valamint ápolási, szakápolási, szakasszisztensi feladatok gyakorlására. Ez segíti az orvosképzést, valamint a szak- és továbbképzésben részt vevő egészségügyi dolgozók oktatását. Lehetőség nyílik az általános orvosi és szakorvosi gyakorlat alapvető fogásainak hatékony elsajátítására, az érkanülálástól a szülészeti ultrahang-vizsgálatokon keresztül a legkorszerűbb laparoszkópos beavatkozások gyakorlására szimulációs fantomokon. Ezáltal megvalósul a gyakorlati oktatás minőségének emelése, ami a Markhot Ferenc Kórház mint oktatókórház számára kiemelten fontos. A kórházban Intézeti Oktatásszervező Csoport működik, amely a gyakorlatukat töltő orvosok, ápolók gyakorlatait szervezi, segíti, koordinálja.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.