EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb IV.kerület

Növényeket tessék – ingyen!

Önkormányzatunk a kerület közterületeinek szépítése érdekében növényeket és kertgondozáshoz szükséges anyagokat – cserjéket, évelő növényeket, fűmagot – ad a lakosoknak.

Mint azt lapunk az önkormányzattól megtudta, az ingyenes akció mellett a szükséges munkákat – kiültetés, locsolás – az igénylőknek kell elvégezniük. Sőt, a közterület további gondozása, az esetlegesen szükséges metszés, locsolás, az elültetett növények helyének gyommentesen tartása szintén elvárt feladat.

A nefelejcset is kérhetik a lakók

Az igényléshez szükséges nyomtatványt a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati irodáján (1042 Budapest, István út 15.), valamint ügyfélfogadási időben a városüzemeltetési főosztályon (1042 Budapest, István út 14. fszt. 18.) lehet átvenni, de az ujpest.hu oldalon is megtalálható. Legkésőbb szeptember 9-ig kell eljuttatni az önkormányzathoz. Erre van mód személyesen, hiszen a nyomtatvány  átadható az ügyfélszolgálati irodán és a városüzemeltetési főosztályon, sőt minkét hivatalnak postán is elküldhető. Amennyiben valaki ezt elektronikus úton tenné meg, az e-mailt Földházi Júlia számára a [email protected] e-mail-címre kell elküldeni.


Amennyiben lakóközösség kíván az akcióban részt venni, a szervezők kérik, adják meg a kapcsolattartó nevét, elérhetőségét. Ha több közterületet szeretne/szeretnének gondozni, mindegyikhez külön adatlapot kell kitölteni. A növényeket és az egyéb termékeket legkésőbb október közepéig megkapják a kérvényezők. Az átadás pontos időpontjának egyeztetése – az elbírálást követően – a pályázó által megjelölt átvevő személlyel telefonon vagy elektronikus levélben történik meg.

Ezeket lehet ingyen kérni
Igényelhető anyag: fűmag
Növények jegyzéke
Cserjék: fagyal, aranyvessző, nyári orgona, hóbogyó, rózsalonc
Talajtakaró növények, évelők: bőrlevél, kék csenkesz, árnyékliliom, levendula, zsálya
Hagymások, gumósok: fürtös gyöngyike, nárcisz, nőszirom, sásliliom, tulipán
Virágmagok (vegyes színek): büdöske, csodatölcsér, nefelejcs, tátika, török szegfű

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.