2020. május 26., kedd
Evelin, Fülöp

Belföld

Országos ismeretterjesztő kampány az egészségért

Országos kampányt indított a SOTE Egészségügyi Menedzserképző Központja és a kormány. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a túlzott antibiotikum fogyasztás és az interneten fellelhető félinformációk veszélyeire, de az orvos-beteg kapcsolatban rejlő lehetőségekre is. A helyszíneken ingyenes szűrések és tanácsadás is elérhető. 

Betegbiztonság – Te is tehetsz érte! címmel országos lakossági kampány indult a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központja közreműködésével. A kampányban 20 településen, a szakértők oktatófilmek segítségével hívják fel a figyelmet arra, mit tudnak tenni maguk a betegek és hozzátartozóik a betegbiztonsági kockázatok csökkentéséért. A betegbiztonság több oldalról és valamennyi szereplőjének részvételével történő megközelítése az egészségügyi ellátás egész rendszerének minőségi javulásához járulhat hozzá.


Az országos kampány érinti a túlzott antibiotikum fogyasztás, valamint az internetről szerzett információk veszélyének témáit, de szól az orvos-beteg együttműködés fontosságáról krónikus betegség terápiájában is.

A kampány eseményein az életben nagyon gyakran előforduló esetekről tekinthetnek meg kisfilmeket az érdeklődők. A vetítéseket követően szakértő segít a film értelmezésében és válaszol a felmerülő kérdésekre. A helyszínen ingyenes szűrések és tájékoztató füzetek is várják az érdeklődőket. Az országos kampány keretében várják az érdeklődőket ingyenes szűrésekkel, rövidfilmekkel, szakértői előadásokkal és beszélgetésekkel. A legközelebbi helyszín Kőkút, ahol augusztus 27-n, majd Sopron, ahol augusztus 29-én várják az érdeklődőket. Ezután szeptember 3-n Budapesten, szeptember 5-én Bonyhádon és szeptember 21-én Debrecenben segítenek az egészségügyi kérdések profibb kezelésében a kampány előadói.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek