EUR: 327,36 Ft
CHF: 300,58 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb Győr

Öt új játékossal a siker felé

Győrben már hagyomány, hogy a kézilabdaszezon előtt a szurkolók megtekinthetik a Győri Audi ETO KC egyik edzését. A hangulat most is remek volt, a lányok keményen dolgoztak. Az első bajnoki meccsüket majd a Siófok ellen vívják.

A lányok nyílt kapus edzésére sokan voltak kíváncsiak
Fotó: Győre Márk

Az immár ötszörös BL-győztes csapat edzését természetesen Danyi Gábor vezetőedző irányította, aki kemény, de ugyanakkor szórakoztató feladatokat rendelt el játékosainak. A szép számú szurkolósereg pedig most is meghálálta a lehetőséget: sokan látogatta ki az Audi Arénába.


Zöld-fehérben a foci is jól megy
Fotó: Győre Márk

– Nagy izgalommal várom ezeket a találkozásokat, mert mindig változik a csapat az előző évhez képest – kezdte Görbicz Anita, csapatkapitány. – Remélem, ismét egységes csapattá gyúrja a szakmai stáb ezt a nagyon erős keretet.

A nézők ezen a nyílt kapus edzésen találkozhattak először a gárda új játékosaival: a Győrbe visszatérő Katarina Bultovic, a két francia vb-aranyérmes Estelle Minko és Béatrice Edwige, a norvég olimpiai és világbajnok Amanda Kurtovic és a Fradiból igazolt fiatal tehetség, Faluvégi Dorottya is ott volt a pályán.


Estelle Nze Minko az új szezontól már a Győrt erősíti
Fotó: Győre Márk

– Sokáig mérlegeltem, hogyan döntsek, amikor az ETO megkeresett. Úgy döntöttem, hogy nem leszek kishitű, hanem elhiszem azt, hogy ez a klub tényleg engem akar leigazolni, kitartó leszek, és küzdeni fogok a játéklehetőségért – mondta Faluvégi Dorottya, aki megtartotta a fővárosi együttesben viselt mezszámát Győrben is, így negyvennyolcasban kell majd keresni.

Mindegy, hogy foci- vagy kézilabda, az összpontosítás megvan
Fotó: Győre Márk

Az edzésről nem hiányozhatott a foci, és megint bebizonyosodott, ebben sem ügyetlenek a lányok. A játékot a közönség is élvezte, a hangulat inkább egy mérkőzéshez volt hasonló, hol egy Görbicz-fejesgólnak, hol egy Mette Hansen-bombának tapsoltak a nézők.

Az ETO az előző idényben a kispadon az Ambros Martínt váltó Danyi Gáborral mindent megnyert, a Magyar Kupát, a hazai bajnokságot és a Bajnokok Ligáját is, mindezt úgy, hogy egyetlen csapat sem tudta legyőzni a Győrt.

Kiss Éva remek védéseire továbbra is számítanak Győrben
Fotó: Győre Márk

– A célunk idén is az, hogy minden sorozatban az élen végezzünk – kezdte a mester. – Az persze elég szürreális lenne, ha megint vereség nélkül sikerülne. De nem ez a fontos, hanem az, hogy lépjünk előre. Egy éve próbálunk egy teljesen más szisztémát, mint előtte, nyilván ennek a teljes elsajátításához még idő kell, mint ahogy ahhoz is, hogy az öt teljesen új játékost beépítsük az ETO-ba. A közönség a tavalyihoz hasonló, gólra törő, dinamikus játékot láthat tőlünk, új elemekkel, és remélhetőleg még gyorsabban, mint eddig – zárta Danyi Gábor.

A magyar bajnokságot a Siófok ellen kezdik hazai pályán a zöld-fehérek szeptember 1-jén, a BL-ben pedig októberben kezdődnek a csoportküzdelmek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.

 • Történelmi időutazás

  Történelmi időutazás

  A Savaria Karnevál újkori történelmében huszadik alkalommal ölt római ruhát Szombathely ezen a hétvégén.